آدرس : تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان بخارست، کوچه 6 ، پلاک 22، واحد 7       تلفن :   02188539720 

جستجو

انواع روش های ایمپلنت دندان

زمان تقریبی برای مطالعه: 7 دقیقه
۰
(۰)

روش‌های مختلفی برای کاشت ایمپلنت دندان وجود دارد، ممکن است شما نیز پس از جستجو در اینترنت و بررسی مباحث مربوط به ایمپلنت دندان با سردرگمی به دنبال پیدا کردن بهترین روش کاشت ایمپلنت بگردید. در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، انواع روش های ایمپلنت دندان را بررسی می‌کنیم و تمام اطلاعات لازم برای تصمیم گیری در این زمینه را به شما ارائه خواهیم داد. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

انواع روش های ایمپلنت دندان

کاشت دندان ایمپلنت چگونه است؟

در فرآیند کاشت ایمپلنت دندان، پایه فلزی ایمپلنت با انجام یک جراحی، درون استخوان فک قرار می‌گیرد. این پایه به عنوان یک تکیه گاه برای پروتز دندان استفاده می‌شود.

انواع روش های ایمپلنت دندان براساس تعداد مراحل ایمپلنت دندان

اگر می‌خواهید بدانید ایمپلنت در چند مرحله انجام میشود باید بگوییم اینکه ایمپلنت دندان چند مرحله دارد به روش کاشت ایمپلنت بستگی دارد. روش های ایمپلنت دندان را به طور کلی می‌توان بر اساس تعداد مراحل ایمپلنت دندان به دو دسته تقسیم بندی کرد:

  • ایمپلنت تک مرحله‌ ای
  • ایمپلنت دو مرحله‌ ای

سایر روش‌هایی که در مقالات دیگر به آن‌ها اشاره شده است (مانند ایمپلنت دندان دیجیتال یا کاشت ایمپلنت فوری) همگی در یکی از این دو گروه دسته بندی خواهند شد. در ادامه، توضیحات لازم در خصوص هر یک از روش های ایمپلنت دندان را به شما ارائه خواهیم داد.

ایمپلنت تک مرحله ای

در ایمپلنت یک مرحله‌ ای، هم‌زمان با جراحی و نصب پایه‌ی فیکسچر در استخوان فک، هیلینگ نیز روی فیکسچر بسته می‌شود. به همین دلیل، شما تنها یک بار نیاز به جراحی دارید.

مزایای کاشت ایمپلنت تک مرحله ای دندان:

  • مدت زمان کاشت ایمپلنت شما حدود ۲ هفته کاهش می‌یابد.
  • تنها نیاز به یکبار جراحی خواهید داشت.

معایب کاشت ایمپلنت تک مرحله ای دندان:

  • منجر به تحلیل استخوان (bone lost) در نواحی بالای ایمپلنت که قرار است به لثه متصل شود می‌شود.
  • این روش ایمپلنت دندان حساسیت بالایی دارد.
  • عدم نصب صحیح ایمپلنت در این روش موجب آسیب به لثه و استخوان فک می‌شود.

اما باید توجه داشته باشید که این روش کاشت ایمپلنت دندان برای همه مناسب نیست. افرادی که از کیفیت و تراکم استخوان خوبی برخوردار نیستند، یا افرادی که لثه‌های ضعیفی دارند، معمولا جراحی ایمپلنت موفقیت آمیزی نخواهند داشت. به همین دلیل این روش معمولا به همه توصیه نخواهد شد.

علاوه بر این، عوارض و مشکلات این روش، تفاوتی با روش ایمپلنت دو مرحله‌ ای ندارد. خونریزی، درد و التهاب لثه پس از جراحی ایمپلنت در هر دوی این روش‌ها وجود خواهد داشت.

پروسه ایمپلنت دندان

چند نکته در خصوص ایمپلنت یک مرحله ای که باید بدانید

– افراد سیگاری، افراد مبتلا به بیماری‌های سیستم ایمنی و افرادی که داروهای با پایه فسفونات و دوز بالا مصرف می‌کنند، گزینه مناسبی برای ایمپلنت یک مرحله‌ ای نیستند.

– در بسیاری از سایت‌ها و تبلیغات، از ایمپلنت یک مرحله‌ ای با نام ایمپلنت فوری یا کاشت ایمپلنت یک روزه نیز نام برده می‌شود که البته این موضوع اشتباه است.

ایمپلنت دو مرحله‌ ای

۹۵ درصد از متخصصان دندانپزشکی‌ها به متقاضیان ایمپلنت خود توصیه می‌کنند که از روش کاشت ایمپلنت دو مرحله‌ ای استفاده کنند. این روش طی دو مرحله‌ی زیر صورت خواهد گرفت:

مرحله‌ اول ایمپلنت:

دندانپزشک ابتدا فیکسچر را درون استخوان فک قرار می‌دهد و پس از بستن کاور اسکرو لثه را روی فیکسچر بخیه میزند.

مرحله دوم ایمپلنت:

پس از گذشت ۳ الی ۶ ماه (بنابر تشخیص پزشک) برش کوچکی روی لثه صورت می‌گیرد، کاور اسکرو باز شده و به جای  آن هیلینگ برای شکل دادن به لثه قرار می‌گیرد.

ایمپلنت دو مرحله ای یکی از رایج‌ترین و متداول‌ترین روش‌های ایمپلنت دندان است. این روش برای طیف وسیع تری از افراد امکان پذیر و انجام شدنی است. همچنین، مزیت‌های جراحی ایمپلنت دو مرحله‌ ای نسبت به جراحی تک مرحله‌ ای بسیار بیشتر است.

مزایای ایمپلنت دو مرحله‌ ای دندان:

  • احتمال موفقیت این روش نسبت به جراحی ایمپلنت یک مرحله‌ ای بسیار بالاتر است.
  • برخلاف ایمپلنت تک مرحله‌ ای، این روش به هیچ عنوان منجر به تحلیل استخوان در بالای فیکسچر نخواهد شد.
  • احتمال بیماری و عفونت لثه (پریودنتال) در این روش کمتر از سایر روش‌های کاشت دندان است.

معایب ایمپلنت دو مرحله‌ ای دندان:

  • نسبت به ایمپلنت تک مرحله‌ ای، ۲ هفته بیشتر طول می‌کشد.
  • نیاز به یک جراحی جزئی دوم هم دارد.

مراحل ایمپلنت دندان

 

بد نیست تا در این بین، نگاهی نیز به مقالات آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟“،”چه کسانی نباید ایمپلنت کنند” و “دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت بیندازید.

ایمپلنت دندان دیجیتال چیست؟

هر یک از روش های ایمپلنت دندان تک مرحله‌ ای و دو مرحله‌ ای می‌توانند با روش دیجیتال نیز صورت بگیرند. در حقیقت ایمپلنت دیجیتال، یک روش مجزا در خصوص کاشت دندان محسوب نمی‌شود. بلکه مفهوم دیجیتال به استفاده از تجهیزات دیجیتالی و کامپیوتری (Cam-Cad) برای تعیین محل دقیق جایگذاری فیکسچرها اشاره دارد.

در این روش، پس از تهیه عکس OPG و CBCT، دهان بیمار توسط اسکنر عکس برداری می شود و با تلفیق این ۳ عکس و آنالیز آنها، یک راهنمای جراحی Surgical guide در اختیار جراح قرار میگیرد که توسط آن جراح می تواند مکان دقیق و سایز فیکسچر را مشخص نماید و با حداقل برش مرحله نصب پایه ایمپلنت را انجام دهد.

انواع روشهای ایمپلنت دندان بر اساس زمان تحویل پروتز

علاوه بر تقسیم بندی روش کاشت ایمپلنت بر اساس تعداد مراحل ایمپلنت دندان، می‌توانیم روش ایمپلنت را از لحاظ زمان تحویل پروتز نیز تعیین کنیم. این تقسیم بندی، انواع ایمپلنت را به دو دسته‌ زیر تقسیم میکند:

  • روش ایمپلنت فوری
  • روش ایمپلنت مرسوم

جراحی ایمپلنت فوری

در برخی از مقالات دندانپزشکی، جراحی ایمپلنت فوری با تعریف کارگذاری فیکسچر درون استخوان فک، بلافاصله بعد از کشیدن دندان معرفی شده است. در حالی که در اکثر مواقع بهترین زمان ایمپلنت دندان به شرط داشتن شرایط استخوانی مساعد، کاشت ایمپلنت بعد از کشیدن دندان است و به این ایمپلنت فوری نمی گویند.

تعریف درست ایمپلنت فوری چیست؟

پیش نیاز ایمپلنت فوری، جراحی به روش دیجیتال‌ است. در ایمپلنت فوری، پیش از شروع فرایند جراحی، یک اسکن از دندان‌های بیمار تهیه می‌شود تا لابراتوار دندانپزشکی، پیش از جایگذاری فیکسچر نسبت به تهیه روکش موقت برای دندان مورد نظر اقدام کند.

با این کار، روکش موقت بلافاصله پس از جایگذاری فیکسچر روی دندان فرد قرار خواهد گرفت. این روکش موقتی، تنها نوعی محافظ ظاهری برای دندان فرد خواهد بود. یعنی امکان فشار آوردن به دندان و صرف غذاهای سفت با آن وجود ندارد. در نهایت، پس از جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک، یعنی پس از گذشت تقریبا ۳ الی ۶ ماه، در مرحله آخر ایمپلنت، روکش موقت با یک روکش دائمی جایگزین می‌شود.

بهترین روش کاشت ایمپلنت

آنچه که لازم است تا درباره ایمپلنت فوری بدانید!

– انجام ایمپلنت فوری تنها برای کمتر از ۵ درصد از افراد امکان پذیر است و این موضوع به کیفیت استخوان فک و لثه‌ی متقاضی بستگی دارد.

– معمولا این روش توسط دندانپزشکان توصیه نمی‌شود.

– این روش تنها با استفاده از برندهای ایمپلنت خاصی مانند اشترومن و نئودنت امکان پذیر است.

– ایمپلنت فوری تنها برای افرادی که به تعداد کمی ایمپلنت نیاز دارند کاربرد دارد. (برای تعداد بالای دندان‌ها به کار نمی‌رود)

مراقبت از ایمپلنت دندان فوری باید با دقت بالایی انجام شود.

– هزینه ایمپلنت فوری نسبت به ایمپلنت معمولی بیشتر است.

روش کاشت ایمپلنت مرسوم

در روش مرسوم، روکش دندان پس از گذشت سه الی شش ماه (پس از جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک) روی دندان قرار می‌گیرد. این روش، احتمال موفقیت بسیار بیشتری نسبت به ایمپلنت فوری دارد.

روش ایمپلنت معمولی

در بسیاری از مقالات دندانپزشکی، ایمپلنت معمولی با نام‌های ایمپلنت سنتی نیز معرفی شدند. اما این موضوع، ارتباطی با قدیمی بودن این روش کاشت دندان ندارد و تنها به دلیل متداول بودن این روش ایمپلنت است.

معمولا دندانپزشکان به شما پیشنهاد می‌کنند که از این روش ایمپلنت استفاده کنید. چرا که احتمال شل شدن و افتادن ایمپلنت در این روش بسیار کمتر از سایر روش های ایمپلنت دندان است.

هزینه کاشت ایمپلنت

قیمت کاشت ایمپلنت دندان بر اساس روشی که برای جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد متفاوت خواهد بود. در مقاله قیمت ایمپلنت به طور مفصل به این موضوع پرداخته ایم.

آیا خودمان می‌توانیم روش ایمپلنت دندان را انتخاب کنیم؟

بسیاری از مراجعه کنندگان به کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، از ما سوال می‌کنند که آیا خود ما می‌توانیم روش جراحی را انتخاب کنیم؟ به همین دلیل، لازم دانستیم تا پاسخی جامع برای این سوال شما آماده کنیم.

بهتر است بدانید که انتخاب روش جراحی توسط شما صورت نخواهد گرفت. بلکه دندانپزشک، بهترین روش کاشت ایمپلنت را با توجه به وضعیت تراکم استخوان فک و لثه‌های شما انتخاب خواهد کرد.

با این حال، شما نیز می‌توانید با بیان شرایط ویژه‌ی خود (برای مثال، اینکه شغلتان چیست و اتمام فوری فرایند درمانی چقدر برایتان اهمیت دارد) در تعیین و انتخاب روش کاشت ایمپلنت خود دخیل باشید.

روش های ایمپلنت دندان

ایمپلنت فوری بهتر است یا معمولی؟

به طور کلی احتمال موفقیت آمیز بودن ایمپلنت معمولی، بسیار بیشتر از ایمپلنت فوری است. علاوه بر این، شانس ابتلا به عفونت ایمپلنت دندان، تحلیل استخوان و بیماری‌های لثه نیز در روش ایمپلنت معمولی، کمتر از ایمپلنت فوری است.

جدول زیر، مقایسه‌ی کاملی از دو روش ایمپلنت معمولی و فوری را به شما ارائه خواهد داد.

مقایسه روش های مختلف کاشت دندان ایمپلنت

ویژگی ایمپلنت مرسوم ایمپلنت فوری
سرعت دستیابی به یک دندان ظاهری پس از حداقل ۳ ماه پس از حداقل ۱ روز
سرعت دستیابی به یک دندان واقعی پس از حداقل ۳ ماه پس از حداقل ۳ ماه
ظاهر دندان در طول درمان بی دندانی ظاهر طبیعی
درد و خونریزی معمولی کم
هزینه درمان معمولی کمی بیشتر
انجام با انواع برندهای ایمپلنت با تمام برندهای ایمپلنت تنها با برخی از برندهای خاص
توصیه توسط دندانپزشک معمولا توصیه می‌شود به ندرت توصیه می‌شود
احتمال عفونت کم متوسط – زیاد

انتخاب بهترین روش ایمپلنت دندان برای شما

همانطور که در بالا نیز به این موضوع اشاره کردیم، انتخاب بهترین روش ایمپلنت باید توسط یک دندانپزشک ماهر و باتجربه صورت بگیرد. چرا که انتخاب غیراصولی و نادرست روش جراحی، منجر به از دست رفتن ایمپلنت و در نتیجه، عدم موفقیت جراحی شما خواهد شد.

کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان با حضور برترین و برجسته‌ترین دندانپزشکان متخصص در تهران، پس از بررسی تمام جوانب و شرایط، بهترین روش ایمپلنت دندان را تعیین و نسبت به کاشت دندان برای شما اقدام خواهد کرد.

انتخاب بهترین روش ایمپلنت

این کلینیک با دارا بودن نرخ موفقیت بسیار بالا در جراحی‌های ایمپلنت دندان، به بهترین کلینیک دندانپزشکی تهران تبدیل شده است. شما می‌توانید با خاطری آسوده، جراحی خود را به متخصصان این مجموعه بسپارید.

در صورت نیاز به دریافت مشاوره بیشتر در خصوص پروسه ایمپلنت دندان با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰ تماس حاصل نمایید و یا به کلینیک ما واقع در تهران، میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)، خیابان ششم غربی، پلاک ۲۲، واحد ۷ مراجعه نمایید.

جمع بندی نهایی

انواع مختلفی از روش های ایمپلنت دندان وجود دارد که هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب متفاوتی دارند. ما سعی کردیم تا در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، شما را با تمام انواع این روش‌ها آشنا کنیم.

اما در نهایت، انتخاب بهترین روش ایمپلنت پس از بررسی عوامل مختلفی مانند شرایط استخوان فک و لثه بیمار و همچنین ترجیحات او تعیین خواهد شد. لذا بهتر است پس از مراجعه به بهترین متخصص ایمپلنت دندانی که می‌شناسید، نسبت به انتخاب مناسب‌ترین روش با او مشورت کنید.

مشاوره رایگان دندانپزشکی

اگر نیاز به مشاوره تلفنی دارید نام و شماره تماس خود را در فرم زیر وارد کنید. همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

Hidden
Hidden
این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

همچنین شما می توانید جهت مشاوره با شماره  ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰  تماس بگیرید.

سوالات متداول در خصوص انواع روش‌های ایمپلنت دندان

کدام روش کاشت ایمپلنت دندان از همه بهتر است؟

√ هیچ روشی به عنوان بهترین روش ایمپلنت دندان وجود ندارد. بلکه بهترین روش برای هر فرد، با توجه به شرایط او تعیین خواهد شد و تشخیص این موضوع نیز بر عهده دندانپزشک متخصص است.

طول عمر کدام یک از روش های ایمپلنت دندان بیشتر است؟

طول عمر ایمپلنت دندان معمولا با توجه به عواملی مانند جنس و کیفیت ایمپلنت دندان و البته، میزان مراقبت‌های فرد متقاضی پس از انجام مراحل ایمپلنت دندان تعیین خواهد شد. با این حال، احتمال طول عمر ایمپلنت دو مرحله‌ ای و معمولی، به دلیل کسب اطمینان دندانپزشک از فیکس شدن پایه درون استخوان فک، بیشتر است.

سن کاشت دندان به روش ایمپلنت در روش‌های مختلف متفاوت است؟

√ خیر. به طول کلی بهترین سن برای انجام ایمپلنت دندان از سن ۱۷ سالگی تا پایان عمر است و این موضوع هیچ ارتباطی با روش کاشت ایمپلنت ندارد.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری مطلب در:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب و مقالات مرتبط :