آدرس : تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان بخارست، کوچه 6 ، پلاک 22، واحد 7       تلفن :   02188539720 

جستجو

چرا ایمپلنت دندان لق می‌شود؟

زمان تقریبی برای مطالعه: 7 دقیقه
۰
(۰)

ایمپلنت دندان یک روش بسیار موفق است که می‌تواند به افراد کمک کند تا دوباره به دندان‌هایی سالم و طبیعی دست پیدا کنند. اما یکی از مشکلات محتمل در این روش کاشت دندان، احتمال لق شدن ایمپلنت است. این اتفاق، اگرچه شایع نیست؛ اما ممکن است برای برخی از افراد به وجود بیاید.

به همین دلیل، ما تصمیم گرفتیم تا در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، تمام موضوعات مربوط به شل شدن ایمپلنت را بررسی کنیم. از دلیل لق شدن ایمپلنت دندان گرفته تا راهکارهای رفع و درمان این مشکل. پس در صورتی که شما یا یکی از نزدیکانتان نیز با این مشکل مواجه شدید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

منظور از لق شدن ایمپلنت دندان چیست؟

پس از نصب پایه درون استخوان فک و قرار گرفتن روکش روی دندان، ایمپلنت شما باید شبیه به یک دندان واقعی عمل کند. یعنی این دندان جدید، علاوه بر دارا بودن ظاهری مشابه یک دندان طبیعی، باید عملکردی نیز شبیه به دندان اصلی شما داشته باشد.

منظور از لق شدن ایمپلنت چیست؟

شما باید قادر باشید تا ایملپنت درون دهانتان را شبیه به یک دندان واقعی تصور کنید. با کمک دندان جدیدتان لبخند بزنید، صحبت کنید و حتی غذاهای عادی و معمولی روزانه‌ی خود را صرف کنید. اما در برخی از مواقع، افراد از عدم راحتی ایمپلنت در دهانشان شکایت می‌کنند. آن‌ها از این تشبیه‌ها برای بیان ناراحتی خود استفاده می‌کنند:

  • دندان جدیدم در جای خود فیکس و ثابت نیست.
  • وقتی می‌خواهم صحبت کنم، دندانم در جای خود لق می‌زند.
  • هنگامی که غذا می‌خورم، ایمپلنت در دهانم به چپ و راست حرکت می‌کند.
  • انگار ایمپلنتم به اندازه‌ی دیگر دندان‌ها محکم نیست.
  • وقتی دست یا زبانم را به ایمپلنتم میزنم، ایمپلنت تکان می‌خورد.

حال که متوجه شدید منظور از لق شدن ایمپلنت چیست، می‌توانید به دنبال پاسخ این پرسش باشید: مگر می‌شود ایمپلنت دندان لق شود؟!

آیا ایمپلنت دندان لق می‌شود؟

بله. این اتفاق اگر چه بسیار نادر، اما امکان پذیر است. 

ایمپلنت دندان از چند قسمت اصلی تشکیل شده است. فیکسچر، کاور اسکرول، هیلینگ، اباتمنت و روکش. شل شدن ایمپلنت معمولا به یکی از دو قسمت فیکسچر (پایه ایمپلنت) و یا روکش مربوط است.

آیا ایمپلنت دندان لق می‌شود؟

اگر روکش ایمپلنت شل شده باشد، نباید زیاد نگران باشید. زیرا این مشکل به راحتی رفع خواهد شد. تنها اتفاق نگران کننده، شل شدن پایه ایمپلنت در درون استخوان فک است. این اتفاق، موضوع مهمی است که باید برای رفع آن، بلافاصله به دندانپزشکی مراجعه نمایید.

لق شدن اباتمنت یا روکش ایمپلنت

روکش از طریق نوعی چسب به اباتمنت ایمپلنت دندان شما می‌چسبد. اباتمنت نیز مستقیما به پایه ایمپلنت متصل است. شل شدن این روکش معمولا بر اثر کاهش مقاومت این چسب اتفاق می‌افتد و موضوع نگران کننده‌ای نیست. این اتفاق معمولا بر اثر مشکلاتی مانند وارد شدن فشار به روکش، ضربه و یا کیفیت پایین روکش دندان پیش می‌آید.

در صورت افتادن یا شل شدن روکش و اباتمنت، دندانپزشک می‌تواند به راحتی آن دو را تعویض و یا تعمیر کند.

تشخیص و درمان لق شدن روکش

تشخیص اینکه روکش شما شل شده است یا اینکه این موضوع به بخش دیگری از ایمپلنت شما مربوط است، پس از معاینه ایمپلنت توسط دندانپزشک امکان پذیر خواهد بود. اما معمولا چند نشانه اصلی برای تشخیص این موضوع وجود دارد.

تشخیص و درمان لق شدن روکش ایمپلنت دندان

برای مثال، در صورت شل شدن روکش دندان، شما دردی در ناحیه ایمپلنت خود احساس نخواهید کرد. این در حالی است که اگر پایه ایمپلنتتان شل شده باشد، استخوان فک شما درد خواهد گرفت. یا به عنوان مثالی دیگر، در مواقعی که روکش دندان شما شل شده باشد، لثه یا ناحیه اطراف آن دچار تورم و خونریزی نخواهد شد. در حالی که در هنگام شل شدن پایه ایمپلنت چنین نیست.

برای درمان این مشکل، سعی کنید از دست کاری کردن ایمپلنت خودداری کنید و در اولین فرصت به دندانپزشکتان مراجعه نمایید.

لق شدن پایه ایمپلنت و دلایل آن

در برخی از مواقع، امکان لق شدن پایه (پیچ) ایمپلنت نیز وجود دارد. هرچند که این احتمال، نسبت به احتمال لق شدن روکش بسیار کمتر است. زیرا پیچ ایمپلنت برای جوش خوردن با استخوان فک در حدود ۳ الی ۴ ماه (بدون روکش) در دهان شما قرار می‌گیرد. اگر بدن شما قادر به پذیرش ایمپلنت نباشد، در همان ماه اول و دوم، پایه را با علائم شکست ایمپلنت دندان پس می‌زند!

اما دلایل دیگری وجود دارند که می‌توانند به لق شدن پایه ایمپلنت منجر شوند. دلایلی مانند:

  • ضربه و آسیب دیدن شدید ایمپلنت دندان
  • تحلیل رفتن استخوان فک
  • پری ایمپلنتایتیس
  • عفونت باکتریایی
  • نصب نامناسب ایمپلنت
  • استعمال بیش از حد سیگار و دخانیات
  • وجود عادات دهانی نامناسب مانند دندان قروچه
  • نامناسب بودن گشتاور پیچ
  • کیفیت پایین ایمپلنت
  • بیماری‌هایی مانند پوکی یا نرمی استخوان، دیابت کنترل نشده و اختلالات کبدی و کلیوی
  • شیمی درمانی و پرتو درمانی

نشانه‌های لق شدن پایه ایمپلنت

نشانه‌های لق شدن پایه ایمپلنت

نشانه های شل شدن پایه ایمپلنت آنقدر بدیهی است که مطمئن باشید در صورت بروز این اتفاق، به سرعت متوجه آن خواهید شد. برای مثال، ممکن است از محل ایمپلنت دچار خونریزی بشوید؛ کارهای ساده‌ای مانند جویدن و صرف غذا برایتان دشوار شود و با درد شدیدی در آن ناحیه روبرو شوید. علاوه بر این موارد، لق شدن پایه ایمپلنت موجب تغییر رنگ لثه و تورم در بافت اطراف لثه نیز خواهد شد.

پس در صورت مشاهده هر یک از این نشانه‌ها (در کنار احساس شل بودن ایمپلنتتان)، به سرعت به دندانپزشک متخصص مراجعه نمایید.

در این بین، نگاهی نیز به مقالات “ایمپلنت فوری“،”جراحی ایمپلنت دیجیتال” و “دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت” بیاندازید.

درمان ایمپلنت لق شده

حقیقت این است که در چنین شرایطی، برای درمان ایمپلنت لق شده هیچ راهکاری به جز مراجعه به دندانپزشک متخصص ایمپلنت برای رفع این مشکل وجود ندارد. پس از مراجعه شما به دندانپزشکی، متخصص با انجام بررسی‌های اولیه، دلیل و نقطه دقیق لق شدن ایمپلنت را مشخص می‌کند.

درمان ایمپلنت لق شده

اگر مشکل لق شدن ایمپلنت مربوط به اباتمنت و یا تاج (روکش) ایمپلنت شما باشد، دندانپزشک با سفت کردن پیچ، شرایط را به حالت اول خود برمی‌گرداند. مگر اینکه برای درمان نیاز به تعویض کامل تاج دندان باشد که در این صورت نیز مشکل جدی نخواهد بود.

اما اگر مشکل اساسی‌تر باشد، ممکن است دندانپزشک برای درمان ایمپلنت لق شده مجبور به خارج کردن کامل ایمپلنت از دهان شما شود. برای مثال، در صورتی که فرد دچار عفونتی مثل پری ایمپلنتایتیس باشد، دندانپزشک باید نسبت به تخلیه کامل ایمپلنت از درون استخوان فک و تجویز دارو برای درمان عفونت اقدام نماید.

به هر جهت، تشخیص دقیق مشکل و درمان ایمپلنت لق شده تنها از طریق مراجعه به یک دندانپزشک متخصص ایمپلنت (ترجیحا دندانپزشکی که برای کاشت دندان نزد او اقدام کرده بودید) امکان پذیر خواهد بود.

پس در صورت مشاهده هر کدام از علائم لق شدن ایمپلنت دندان، بدون فوت وقت به دندانپزشکی مراجعه کنید.

احتمال لق شدن ایمپلنت دندان چقدر است؟

شل شدن ایمپلنت آنقدرها شایع نیست که از اتفاق افتادن آن بترسید. این احتمال از لحاظ آماری نیز کمتر از ۵ درصد است. با این حال، بهتر است با مراقبت از ایمپلنت دندان خود، از این پیشآمد ناگوار جلوگیری کنید.

راهکارهای جلوگیری از لق شدن ایمپلنت دندان

رعایت برخی از نکات بهداشتی و مراقبت از ایمپلنت یا ایمپلنت‌های شما، به جلوگیری از شل شدن و یا افتادن ایمپلنت کمک می‌کند. در ادامه، تعدادی از این رفتارهای مراقبتی را معرفی خواهیم کرد.

راهکارهای جلوگیری از لق شدن ایمپلنت

  • انتخاب دندانپزشک متخصص: اولین شرط جلوگیری از بروز هرگونه مشکل برای ایمپلنت شما، انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت دندان است. یک متخصص خوب، فرایند کاشت دندان را به بهترین شکل برای شما انجام می‌دهد و از اتفاقات ناگوار آینده جلوگیری می‌کند.
  • رعایت رژیم غذایی: درست است که ایمپلنت قرار است شبیه به یک دندان واقعی عمل کند. اما بد نیست که شما هم کمی بیشتر مراقب رژیم غذایی خود باشید! سعی کنید غذاهای سفت و سخت نخورید و از دندان ایمپلنت شده‌ی خود به عنوان ابزاری برای باز کردن آجیل‌ها و گره‌های کیسه‌های پلاستیکی استفاده نکنید!
  • مراجعه روتین به دندانپزشکی: یکی از اقدامات لازم پس از کاشت دندان به روش ایمپلنت، مراجعه دوره‌ای به متخصص دندانپزشکی است. سعی کنید مراجعه‌های خود را پشت گوش نیاندازید و در تاریخ‌های مقرر به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان: برای نگهداری صحیح از ایمپلنت خود، بهداشت دهان و دندانتان را رعایت کنید. فراموش نکنید که روزانه دو بار با استفاده از مسواک مخصوص ایمپلنت مسواک بزنید و از دهانشویه، نخ دندان و خمیردندان مناسب استفاده کنید.
  • عدم استعمال دخانیات: دخانیات، دشمن اصلی ایمپلنت دندان شما خواهد بود. حتی‌الامکان مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و…) را قطع کنید و یا استعمال آن‌ها را به حداقل مقدار ممکن برسانید.

مطالعه مقاله نحوه مراقبت از ایمپلنت دندان به شما کمک می‌کند تا با سایر راهکارهای مراقبت از ایمپلنت خود آشنا شوید.

انجام ایمپلنت دندان، بدون نگرانی از لق شدن ایمپلنت

شما می‌توانید دندان یا دندان‌های خود را بدون هیچگونه ترس و یا نگرانی از افتادن و لق شدن ایمپلنت، در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان ایمپلنت کنید. ما در کلینیک دکتر بنیانیان از تجهیزات و مواد با کیفیت بسیار بالا استفاده می‌کنیم تا سلامتی دندان‌های جدید شما در بهترین شکل خود قرار بگیرد.

علاوه بر این، تیم تخصصی این کلینیک از دندانپزشکانی ماهر، متخصص و مجرب تشکیل شده است. همه فرآیندها و مراحل نیز پیش از نصب ایمپلنت دندان به دقت بررسی و برنامه‌ریزی می‌شوند و ارزیابی‌های دقیق از استخوان فک و صورت شما تدوین خواهد شد و همچنین فاصله بین کشیدن دندان و ایمپلنت برای شما تعیین می‌شود.

علاوه بر این، ما کلیه تکنیک‌های جراحی پیشرفته و روش‌های بیومکانیکی نوین را در روند نصب ایمپلنت دندان شما اعمال می‌کنیم. این روش‌ها به عنوان یک سیستم پایدار عمل می‌کنند و ایمپلنت شما را به شکلی محکم در جایگاه خود قرار می‌دهند تا از شل شدن و افتادن آن جلوگیری شود.

اگر ساکن تهران هستید و قصد دارید تا از خدمات ایمپلنت دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان بهره‌مند شوید، می‌توانید با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰ تماس حاصل نمایید و یا به آدرس کلینیک ما واقع در میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)، خیابان ششم غربی، پلاک ۲۲، واحد ۷ مراجعه نمایید. جهت مشاهده قیمت ایمپلنت دندان کلیک کنید.

مشاوره رایگان دندانپزشکی

اگر نیاز به مشاوره تلفنی دارید نام و شماره تماس خود را در فرم زیر وارد کنید. همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

Hidden
Hidden
این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

همچنین شما می توانید جهت مشاوره با شماره  ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰  تماس بگیرید.

جمع بندی نهایی

شل شدن و لق شدن ایمپلنت دندان، اگر چه نادر، اما غیرممکن هم نیست. اگر شما هم دندانتان را ایمپلنت کردید، پس بهتر است برای این مشکل آماده باشید. نگران نشوید، نترسید و در صورت بروز این مشکل، موضوع را با دندانپزشک خود در میان بگذارید تا بهترین راهکار درمان و رفع این مشکل برای شما تدوین شود.

شل شدن ایمپلنت دندان

سوالات متداول در خصوص شل شدن ایمپلنت دندان

آیا لق شدن ایمپلنت یک مسئله اورژانسی است؟

√ بله. زیرا ممکن است لق شدن ایمپلنت، افتادن کامل آن را نیز به همراه داشته باشید. پس بهتر است در صورت بروز این مشکل، به سرعت به دندانپزشکی مراجعه کنید.

آیا می‌توانم ایمپلنتم را در خانه سفت کنم؟

√ تشخیص محل دقیق شل شدن ایمپلنت و رفع این مشکل، تنها باید توسط دندانپزشک صورت بگیرد. زیرا دست‌کاری کردن ایمپلنت ممکن است منجربه شکستن و یا حتی افتادن کامل ایمپلنت منجر شود. لذا از درمان خانگی این موضوع خودداری کنید.

آیا کیفیت ایمپلنت در موضوع شل شدن آن دخیل است؟

√ بله. کیفیت پایه، اباتمنت و تاج ایمپلنت به طور مستقیم بر موضوع شل شدن یا نشدن ایمپلنت تاثیر می‌گذارد.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری مطلب در:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب و مقالات مرتبط :