آدرس : تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان بخارست، کوچه 6 ، پلاک 22، واحد 7       تلفن :   02188539720 

جستجو

آیا ایمپلنت دندان مادام العمر است؟

زمان تقریبی برای مطالعه: 5 دقیقه
۱.۵
(۲)

با توجه به اهمیت بسیار بالای ایمپلنت دندان و تاثیر به سزای آن روی کیفیت زندگی فرد، یکی از سوالاتی که ممکن است در ذهن بسیاری از افراد پیش بیاید این است: طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟ و آیا ایمپلنت دندان واقعا مادام العمر است؟ آیا راهکاری برای افزایش ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دندان وجود دارد؟ عمر مفید ایمپلنت چقدر است؟ این مقاله از کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، فرصت مناسبی برای پرداختن به این سوالات مهم و پرتکرار است. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

 

آیا ایمپلنت دندان مادام العمر است

 

آیا ایمپلنت دندان دائمی است؟

بسیاری از دندانپزشکان و متخصصان حوزه دندانپزشکی، معتقد هستند که ایمپلنت دندان بهترین راهکار جایگزینی دندان از دست رفته است. چرا که این روش، علاوه بر کارایی و زیبایی، طول عمر بالاتری نیز نسبت به سایر روش‌های جایگزینی دندان دارد.پیشنهاد میکنیم حتما مقاله روش های جایگزینی دندان از دست رفته را بخوانید

این طول عمر بالاتر، آنقدر زیاد است که می‌توان ایمپلنت را به عنوان یک روش مادام العمر کاشت دندان معرفی کرد. اما حقیقت این است که ماندگاری یک یا چند واحد ایمپلنت در دهان شما، بستگی زیادی به کیفیت جراحی و نگهداری شما از ایمپلنت دندان دارد.

به همین دلیل است که بسیاری از افراد، بر سر ماندگاری و طول عمر ایمپلنت با یکدیگر اختلاف نظر دارند و شاید برخی از آن‌ها، ایمپلنت دندان  را صد درصد دائمی ندانند!

یکی از روش‌های ایمپلنت دندان که طول عمر بالا و درد خیلی کمی دارد، ایمپلنت دیجیتال است، زیرا با اسکن دقیق از دهان و دندان مراجعه کنند، دندانپزشک دقیق‌ترین محل‌ برای کاشت دندان را انتخاب می‌کند. همین موضوع سبب افزایش طول عمر ایمپلنت می‌شود.

طول عمر ایمپلنت دندان چند سال است ؟

نرخ ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دندان بعد از ۱۰ سال حدود ۹۵٪ و بعد از ۱۵ سال به بالای ۹۰٪ است. برخی مطالعات میدانی نیز نشان می‌دهند که ایمپلنت‌های دندان با دقت و مراقبت مناسب می‌توانند برای بیش از ۱۵ سال وحتی  مادام العمر بدون مشکل باقی بمانند.

اگرچه عمر مفید ایمپلنت دندان متفاوت است و این عدد می‌تواند بر اساس عوامل متعددی متغیر باشد؛ اما در بیشتر موارد، ایمپلنت دندان یک راهکار دائمی در نظر گرفته می‌شود و می‌تواند برای تمام عمر فرد، قابل استفاده باشد.

 

 طول عمر ایمپلنت دندان چند سال است ؟

 

طول عمر ایمپلنت به چه عواملی بستگی دارد؟

ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دندان به عوامل متعددی بستگی دارد که برترین موارد آن شامل:

  • جنس و کیفیت ایمپلنت دندان
  • شرایط فرد پیش از کاشت ایمپلنت
  • میزان تخصص و مهارت دندانپزشک در نصب ایمپلنت
  • مراقبت‌های بهداشتی از ایمپلنت
  • مصرف یا عدم مصرف سیگار
  • رژیم غذایی و عادات تغذیه‌ای
  • میزان تحمل بدن در برابر عوامل تحریکی

هستند. در ادامه، هر یک از این گزینه‌ها را توضیح خواهیم داد.

کیفیت ایمپلنت و تاثیر آن بر ماندگاری در دهان

شرکت‌های مختلفی در سراسر دنیا به کار ساخت و تولید ایمپلنت دندان مشغول هستند. طبیعتا کیفیت محصول هر یک از این شرکت‌ها نیز با سایر مجموعه‌ها متفاوت است. هر چه برند انتخابی شما معروف‌تر و قدرتمندتر باشد، کیفیت بهتری نیز خواهد داشت و در نتیجه‌ی این کیفیت بالاتر، طول عمر و ماندگاری ایمپلنت نیز در دهان شما افزایش پیدا خواهد کرد.

به طور کلی ایمپلنت‌های آمریکایی، ایمپلنت های آلمانی، سوئیسی و کره‌ای، بالاترین کیفیت را در میان نمونه‌های مشابه در دنیا دارا هستند. شما می‌توانید اطلاعات تکمیلی در خصوص برترین برندهای ایمپلنت در دنیا را در مقاله‌ی مربوطه مطالعه نمایید.

میزان تخصص و مهارت دندانپزشک

یکی از موثرترین عوامل بر طول عمر مفید ایمپلنت، میزان تخصص و تجربه دندانپزشک در نصب این قطعه است. همانطور که می‌دانید، ایمپلنت دندان از یک پیچ و روکشی که روی آن قرار می‌گیرد تشکیل می‌شود. در صورت کم تجربه بودن دندانپزشک در نصب این قطعات، احتمال شل شدن و افتادن پیچ از درون استخوان فک افزایش پیدا خواهد کرد. دلایل لق شدن ایمپلنت دندان را در یک مقاله به صورت مفصل توضیح دادیم

در نتیجه، در صورتی که قصد دارید ایمپلنت دندانی با ماندگاری بالاتر داشته باشید، بهتر است برای انجام این فرایند دندانپزشکی، به بهترین متخصص ایمپلنت با تجربه و مهارت بالا مراجعه نمایید. جهت دریافت مشاوره رایگان می توانید از طریق فرم زیر اقدام نمایید.

مشاوره رایگان دندانپزشکی

اگر نیاز به مشاوره تلفنی دارید نام و شماره تماس خود را در فرم زیر وارد کنید. همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

Hidden
Hidden
این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

همچنین شما می توانید جهت مشاوره با شماره  ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰  تماس بگیرید.

طول عمر ایمپلنت دندان

شرایط فرد، پیش از کاشت ایمپلنت

شرایط بیمار قبل از کاشت ایمپلنت نقش بسیار مهمی در طول عمر اسمپلنت و ماندگاری آن ایفا می‌کند. این شرایط شامل شرایط استخوان فک، وضعیت لثه‌ها، وضعیت دندان‌های مجاور، عادات فردی (مانند دندان قروچه) و حتی سن بیمار است.(درباره بهترین سن انجام ایمپلنت در یک مقاله جدا صحبت کردیم). دندانپزشک در جلسه مشاوره پیش از کاشت، کلیه این موارد را بررسی خواهد کرد.

مراقبت‌های بهداشتی از ایمپلنت

به طور قطع، یکی از تاثیرگذارترین عوامل ماندگاری ایمپلنت دندان، میزان مراقبت از ایمپلنت دندان و بهداشت دهان و دندان شما است. در صورتی که یک یا چند دندان خود را ایمپلنت کردید، سعی کنید اقدامات بهداشتی لازم را با وسواس و حساسیت بیشتری انجام دهید.

علاوه بر این، بهتر است رژیم غذایی خود را رعایت کنید و تا حد امکان، از مصرف غذاها و خوراکی‌های سفت و سخت دوری کنید. این رفتار از شکستگی ایمپلنت و آسیب دیدن آن جلوگیری خواهد کرد. برای مثال سعی کنید:

  • روزانه دو بار دندان‌هایتان را مسواک بزنید.
  • از نخ دندان استفاده کنید.
  • از دهانشویه استفاده کنید.
  • خوراکی‌های سفت (مانند آجیل، ته دیگ یا آب نبات) نخورید.
  • تا حد امکان از صرف خوراکی‌های چسبنده مانند تافی خودداری کنید.

تاثیر مصرف یا عدم مصرف سیگار بر طول عمر ایمپلنت

سیگار، علاوه بر عوارض بسیار زیادی که برای بدن دارد، برای عضو جدید دهان شما نیز مضر است! این موضوع، آنقدر مهم و حیاتی است که قطعا یکی از توصیه‌های دندانپزشک برای افزایش طول عمر ایمپلنت در همان جلسه ابتدایی و مشاوره پیش از نصب ایمپلنت، ترک مصرف سیگار و یا کاهش حداقلی آن خواهد بود.

عمر مفید ایمپلنت

استعمال سیگار یا سایر انواع دخانیات باعث تنگ شدن عروق خونی می‌شود و جریان خون به بافت‌های اطراف ایمپلنت را کاهش می‌دهد. این کاهش جریان خون می‌تواند باعث کاهش تامین مواد مغذی و اکسیژن به بافت‌های اطراف ایمپلنت شود که در نهایت، این اتفاق به ضعف و ناتوانی در ترمیم و اتصال ایمپلنت منجر می‌شود و ممکن است عمر ایمپلنت شما را کم کند.

علاوه بر این، سیگار باعث کاهش سرعت و کیفیت التیام استخوان و کاهش فعالیت سلول‌های استخوانسازی (اوستیوبلاست‌ها) نیز می‌شود. از آن‌جایی که استخوان فک باید به درستی ترمیم شود تا به خوبی به ایمپلنت بچسبد، سیگار مانع از ماندگاری ایمپلنت در دهان شما خواهد شد.

با توجه به تمام این موارد و اهمیت عدم استعمال دخانیات در طی فرایند ایملپنت، بهتر است از هرگونه مصرف سیگار در این دوره خودداری نمایید.

۵ راهکار برای افزایش طول عمر ایمپلنت دندان

  • پیش از نصب ایمپلنت در مورد متخصصی که قصد مراجعه به او را دارید تحقیق کنید.
  • پس از نصب ایمپلنت اقدامات بهداشتی و توصیه‌های دندانپزشک را رعایت کنید.
  • رژیم غذایی خود را رعایت کنید و حتی‌الامکان از مصرف خوراکی‌های سفت و سخت بپرهیزید.
  • برای بررسی وضعیت دهان و دندان خود، به صورت دوره‌ای به دندانپزشکی مراجعه نمایید.
  • بهداشت دهان و دندان‌های خود را رعایت کنید.

عوامل کم شدن ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دندان

در کنار تمام مواردی که به عنوان راهکارهای افزایش ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دندان به شما معرفی کردیم، بهتر است نگاهی هم به عوامل کم شدن ماندگاری ایمپلنت بی‌اندازیم. یعنی تمام آن اتفاقات و رفتارهای نادرستی که منجر به کاهش طول عمر ایمپلنت می‌شوند. عواملی مانند عفونت، کاشت نادرست ایمپلنت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و یا شکستن پایه ایمپلنت.

انجام ایمپلنت دندان دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان

کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان یکی از برترین مراکز دندانپزشکی در شمال تهران محسوب می‌شود. این مرکز با حضور بهترین متخصصان و دندانپزشکان زیبایی تهران، با برگزاری یک جلسه مشاوره و معاینه رایگان برای شما، تمامی اطلاعات لازم در خصوص طول عمر و هزینه ایمپلنت دندان را به شما ارائه خواهد داد.

برای دریافت مشاوره ایمپلنت دندان، با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰ تماس حاصل نمایید و یا در صورتی که ساکن تهران هستید، به آدرس کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، واقع در میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)، خیابان ششم غربی، پلاک ۲۲، واحد ۷ مراجعه کنید.

جمع بندی نهایی

ایمپلنت دندان، سال‌هاست که به عنوان برترین روش جایگزینی دندان از دست رفته مورد استفاده قرار می‌گیرد و حقا که برتری بسیار زیادی نیز نسبت به سایر روش‌ها مانند دندان مصنوعی و پروتز دندان دارد! اما نگهداری از این عضو جدید دهان، فرایندی است که باید با همکاری مشترک دندانپزشک و بیمار صورت بگیرد.

لذا در صورتی که مایل هستید ایمپلنت یا ایمپلنت‌هایی زیبا، ماندگار و کارا داشته باشید، بهتر است پس از انتخاب یک دندانپزشک متخصص و با تجربه، نسبت به مراقبت‌هایی که او بر عهده شما می‌گذارد کوشا باشید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۱.۵ / ۵. تعداد آرا: ۲

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری مطلب در:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب و مقالات مرتبط :