آدرس : تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان بخارست، کوچه 6 ، پلاک 22، واحد 7       تلفن :   02188539720 

جستجو

آیا ایمپلنت باعث التهاب لثه میشود؟

زمان تقریبی برای مطالعه: 6 دقیقه
۳.۳
(۴)

پس از پیشرفت‌های علم دندانپزشکی، ایمپلنت‌ها به عنوان یک راهکار موثر و دائمی برای جایگزینی دندان‌ها روی کار آمدند. اما یکی از مواردی که ممکن است باعث نگرانی افراد از انجام این فرایند دندانپزشکی شود، احتمال وقوع التهاب لثه در اطراف ایمپلنت است.

احتمال بروز التهاب لثه، پس از ایمپلنت دندان

آیا ممکن است لثه‌ی من بعد از انجام ایمپلنت دندان آسیب ببیند؟ آیا احتمال دارند لثه بعد از ایمپلنت عفونت کند؟ تغییر رنگ لثه چطور؟ آیا ممکن است رنگ لثه‌ی من بعد از ایمپلنت کردن دندانم عفونت کرده و تغییر کند؟ برای پاسخگویی به این سوالات، ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، تصمیم گرفتیم تا به بررسی کامل موضوع ایمپلنت و التهاب لثه بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

احتمال بروز التهاب لثه، پس از ایمپلنت دندان

پیش از معرفی و توضیح در خصوص موضوع التهاب لثه بعد از ایمپلنت، بهتر است نگاهی به تعریف علمی التهاب بی‌اندازیم:

التهاب نوعی واکنش موضعی است که توسط بدن و به دنبال یک اتفاق پیش می‌آید. مثلا، واکنش بدن در برابر خراش، بریدگی، سوختگی یا هر نوع آسیب بافتی دیگر. التهاب باعث تورم، خونریزی، قرمزی و حتی خارش محل آسیب‌دیده می‌شود.

با توجه به تعریف علمی التهاب، حتی بریدگی دست با یک جسم نوک تیز هم نوعی واکنش التهابی در بدن به وجود می‌آورد و باعث بروز ناراحتی در فرد می‌شود. حال، فرایند جراحی ایمپلنت دندان را تصور کنید.

در این فرایند، لثه شما با یک چاقوی مخصوص جراحی بریده و کنار گذاشته می‌شود تا دندانپزشک بتواند، پایه ایمپلنت را درون استخوان فک شما قرار دهید. در نهایت و پس از تکمیل این فرایند، لثه‌ی بریده شده مجددا به نقطه اولیه خود بازمی‌گردد و بخیه زده می‌شود. به همین علت ورم لثه بعد از ایمپلنت ظاهر میشود.

طبیعتا بریده شدن بافت طبیعی و اصلی هر عضوی از بدن، شما را برای مدتی آزرده خواهد کرد. احساس درد، گزگز، سوزش و ناراحتی در ناحیه مورد نظر و در روزهای ابتدایی پس از ایمپلنت، کاملا عادی است. پیشنهاد می کنیم برای اینکه روند درمان شما به بهترین نحو انجام شود به بهترین متخصص ایمپلنت دندان که می‌شناسید مراجعه کنید.

این حالت، پس از گذشت یک دوره ۱۰ روزه و رعایت توصیه‌های مراقبتی دندانپزشک (که در ادامه به توضیح تعدادی از آن‌ها خواهیم پرداخت)، به طور کامل بهبود پیدا خواهد کرد.

علائم التهاب لثه بعد از کاشت ایمپلنت دندان

التهاب در لثه بعد از ایمپلنت معمولا با نشانه‌هایی مانند موارد زیر مشخص خواهد شد:

  • لثه شما شروع به خونریزی می‌کند.
  • لثه دردناک و حساس خواهد شد.
  • امکان جویدن غذا با ناحیه تحت جراحی مقدور نخواهد بود.
  • لثه نسبت به سرما و گرما حساس خواهد شد.
  • دهان مزه‌ی بدی خواهد گرفت.
  • دهان بوی بدی خواهد گرفت.
  • رنگ لثه از صورتی / قرمز به سفید / صورتی کم رنگ تغییر پیدا می‌کند.

علائم التهاب لثه بعد از کاشت ایمپلنت دندان

موارد گفته شده، شایع‌ترین علائم التهاب لثه پس از کاشت ایمپلنت دندان هستند. تعدادی از این علائم (درد، تورم و حساسیت نسبت به سرما و گرما) پس از گذشت یک دوره زمانی ۱۰ روزه بهبود پیدا خواهد کرد.

اما تعدادی از این علائم (که معمولا نادرتر هستند)، تنها در صورت تشدید التهاب به وجود خواهند آمد. مثلا تغییر رنگ لثه یا تغییر بو و مزه‌ی دهان فرد. در صورت مشاهده این علائم، باید به یک متخصص پریودنتیست مراجعه نمایید.

چه عواملی باعث تشدید التهاب لثه بعد از کاشت دندان می‌شوند؟

عوامل متعددی هستند که به تشدید التهاب لثه پس از ایمپلنت دندان منجر می‌شوند. عفونت یکی از این عوامل است. عفونت ایمپلنت می‌تواند باعث تشدید التهاب لثه شود. این عفونت ممکن است در طول عمل جراحی یا پس از آن به دلیل ورود باکتری‌ها به محل ایمپلنت ایجاد شود.

استفاده از ایمپلنت بی کیفیت نیز یکی از این عوامل است. اگر پایه ایمپلنت کیفیت خوبی نداشته باشد و به لثه فشار زیادی وارد کند، ممکن است باعث تحریک و التهاب لثه شود. علاوه بر این، اگر لثه پیرامون ایمپلنت نیز از تراکم خوبی برخوردار نباشد و بین تاج ایمپلنت و لثه فاصله وجود داشته باشد، باعث تجمع باکتری‌ها و مواد غذایی در این فاصله می‌شود و التهاب لثه را تشدید می‌کند. کیفیت ایمپلنت هایی که در کلینیک دکتربنیانیان مورد استفاده قرار میگیره، بسیار بالاست که همین موضوع باعث میشود که کمترین فشار به لثه وارد شود. پیشنهاد میکنیم مقاله ۱۰ برند برتر ایمپلنت را از سایت ما مطالعه کنید. همچنین شما می توانید جهت مشاهده قیمت ایمپلنت کلیک کنید.

علاوه بر این، مواردی مانند نگهداری نامناسب از ایمپلنت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و بیماری‌هایی مانند دیابت، ضعف سیستم ایمنی و بیماری‌های قلبی نیز منجر به تشدید التهاب لثه پس از ایمپلنت دندان خواهند شد. ما درباره نحو مراقبت از ایمپلنت، یک مقاله داریم که به صورت کامل این موضوع رو برسی کردیم که پیشنهاد میکنیم حتما مطالعه کنید.

احتمال پس زدن ایمپلنت توسط لثه

ایمپلنت یک جسم خارجی است که درون استخوان فک قرار می‌گیرد. به همین دلیل، ممکن است بدن برخی از افراد، نسبت به این شیء واکنش نشان دهد. این واکنش در حوزه دهان و دندان، پس زدن نامیده می‌شود.

اگرچه این اتفاق بسیار نادر است و طبق آمارها، بدن تنها ۲ درصد از افراد قادر به پذیرش ایمپلنت نیست؛ اما به هر حال این موضوع غیرممکن هم نیست! یکی از نشانه‌های پس زدن ایمپلنت، بروز عفونت، حساسیت، تورم، قرمزی و التهاب در لثه‌ی اطراف ناحیه جراحی است. بنابراین پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت باید از سلامت لثه خود اطمینان حاصل کنید و برای تعیین فاصله بین کشیدن دندان و ایمپلنت شرایط لثه‌ی خود را در نظر بگیرید.

"</p

در صورتی که دندان خود را ایمپلنت کردید و طی ۳ الی ۵ روز پس از جراحی با این نشانه و سایر علائم عدم قبول ایمپلنت توسط بدنتان مواجه شدید، حتما به متخصص خود مراجعه نمایید تا اقدامات لازم در این زمینه صورت بگیرد. معمولا اگر ایمپلنت دیجیتال انجام شود این مشکل ایجاد نمی‌شود زیرا دهان و دندان مراجعه کنند به صورت سه بعدی اسکن می‌شود و پایه ایمپلنت در دقیق ترین نقطه قرار می‌گیرد.

۵ راهکار برای پیشگیری از تحلیل لثه بعد از ایمپلنت

  1. رعایت بهداشت دهان و دندان: برای جلوگیری از تحلیل لثه پس از ایمپلنت دندان، سعی کنید بهداشت دهان خود را به شکلی منظم رعایت کنید. دندان‌های خود را دو حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و از نخ دندان نیز استفاده کنید. ما یک مقاله با موضوع مسواک مخصوص ایمپلنت چیست، داریم که پیشنهاد می کنیم حتما مطالعه کنید.
  2. استفاده از دهانشویه: مسواک و خمیردندان تنها برای تمیز کردن دندان کاربرد دارند. سعی کنید از دهانشویه ضدباکتریال برای تمیز کردن لثه‌هایتان استفاده کنید.
  3. مراجعه منظم به دندانپزشک: سعی کنید تمام توصیه‌های پزشک خود درباره مراقبت و نگهداری از ایمپلنت دندان را رعایت کنید و به صورت دوره‌ای (هر ۶ ماه یکبار) به دندانپزشکتان مراجعه نمایید.
  4. رعایت رژیم غذایی سالم: مصرف یک رژیم غذایی سالم و متنوع، شامل میوه‌ها، سبزیجات، ماهی، ماست و غلات کامل، به عنوان یک عامل پیشگیری از بروز مشکلات لثه پس از ایمپلنت دندان مؤثر است.
  5. ترک سیگار: اگر به سلامتی لثه‌های خود اهمیت می‌دهید، بهتر است سیگار کشیدن پس از ایمپلنت دندان‌هایتان را فراموش کنید. این عادت بد باعث بروز مشکلات لثه می‌شود و می‌تواند پیشرفت التهاب در ناحیه ایمپلنت را تسریع کند.

پیشگیری از تحلیل لثه بعد از ایمپلنت

درمان التهاب لثه پس از ایمپلنت دندان

در شرایطی که التهاب لثه پس از ایمپلنت به وجود آمد، بهتر است خود را برای مقابله با آن و درمان این مشکل آماده کنید. درمان ورم لثه بعد از ایمپلنت، معمولا از طریق چند روش صورت می‌گیرد که در ادامه این مقاله از کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

درمان با آنتی بیوتیک

اولین راهکار درمان التهاب لثه پس از ایمپلنت، استفاده از داروهای آنتی بیوتیک می‌باشد. در این شرایط، دندانپزشک با توجه به شدت التهاب برای شما آنتی بیوتیک تجویز می‌کند. در اکثر مواقع، التهاب پس از مصرف یک تا دو دوره آنتی بیوتیک درمان خواهد شد.

درمان التهاب لثه با آنتی بیوتیک

درمان با ضدعفونی کننده‌ها

در این روش، دندانپزشک به شما یک ژل شستشو و ضد عفونی کننده مخصوص می‌دهد تا دهان و لثه‌های خود را به مدت ۳ الی ۴ هفته با آن شستشو دهید. این ژل معمولا حاوی کلرهگزیدین گلوکونات است (که به عنوان یک شستشو دهنده مناسب برای لثه شناخته می‌شود).

درمان از طریق جراحی

آخرین راهکار رفع التهاب لثه پس از ایمپلنت دندان، جراحی است. در این روش لثه تحت جراحی قرار خواهد گرفت و قسمت‌های شدیدا آسیب دیده لثه برداشته خواهد شد. تشخیص صحیح و به موقع شدت عفونت، از عوامل موفقیت آمیز بودن این جراحی است. لذا مراجعه به موقع به دندانپزشکی حائز اهمیت بسیار زیادی خواهد بود.

آیا التهاب لثه پس از ایمپلنت خطرناک است؟

بله. حقیقت این است که هر نوع التهابی که به موقع شناسایی و درمان نشود ممکن است خطرناک تلقی شود. التهاب لثه هم از این قانون مستثنی نیست و در مواردی ممکن است منجر به لق شدن ایمپلنت دندان شود. جدی‌ترین عوارض التهاب لثه پس از ایمپلنت دندان شامل موارد زیر است:

  • از دست دادن ایمپلنت
  • عفونت باکتریایی
  • تخریب استخوان
  • انتقال عفونت به سایر مناطق

جمع بندی نهایی

التهاب لثه پس از ایمپلنت دندان، اگر چه مشکل حادی نیست؛ اما عدم پیگیری و درمان آن ممکن است خطرآفرین باشد. لذا بهتر است در صورت مواجهه با حساسیت بیش از حد لثه پس از کاشت ایمپلنت دندان به متخصص دندانپزشک خود مراجعه نمایید و هر چه سریع‌تر نسبت به درمان این مشکل اقدام نمایید.

سوالات متداول در خصوص التهاب لثه پس از ایمپلنت دندان

التهاب لثه بعد از گذشت چند ماه از کاشت دندان به چه معنا است؟

معمولا التهاب لثه بعد از چند ماه از کاشت ایمپلنت ارتباطی با کاشت ایمپلنت ندارد. اما تشخیص دقیق‌تر این موضوع به عهده دندانپزشک متخصص شما خواهد بود.

آیا التهاب لثه پس از کاشت ایمپلنت دردناک است؟

التهاب لثه می‌تواند دردناک هم باشد. اما در بیشتر مواقع، این التهاب تنها با قرمزی و تورم همراه خواهد بود.

آیا پیوند لثه راهکار مناسبی برای درمان التهاب لثه پس از کاشت ایمپلنت است؟

پیوند لثه در بسیاری از مواقع، راهکار قطعی درمان پسروی لثه در ایمپلنت دندان است. اما انجام یا عدم انجام این فرایند تنها با مجوز پزشک شما امکان پذیر خواهد بود

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۳.۳ / ۵. تعداد آرا: ۴

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری مطلب در:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب و مقالات مرتبط :