آدرس : تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان بخارست، کوچه 6 ، پلاک 22، واحد 7       تلفن :   02188539720 

جستجو

چه کسانی نباید ایمپلنت کنند؟

زمان تقریبی برای مطالعه: 6 دقیقه
۱
(۱)

اگرچه بسیاری از افراد دوست دارند تا با استفاده از روش ایمپلنت، جای خالی دندان خود را پر کنند؛ اما همه نمی‌توانند کاندیدای مناسبی برای کاشت دندان به روش ایمپلنت باشند. ما قصد داریم تا در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، شما را با محدودیت های ایمپلنت دندان و دلایلی که باعث می‌شود تا افراد نتوانند دندانشان را ایمپلنت کنند آشنا کنیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

چرا برخی از افراد نمی‌توانند دندان خود را ایمپلنت کنند

چرا برخی از افراد نمی‌توانند دندان خود را ایمپلنت کنند؟

در این قسمت میخواییم به این سوال مهم “چه کسانی نمی توانند ایمپلنت کنند؟” پاسخ بدیم. همانطور که بسیاری از افراد واجد شرایط می‌توانند دندان‌های خود را ایمپلنت کنند، بسیاری از افراد نیز امکان کاشت دندان به روش ایمپلنت را ندارند. چرا که جراحی ایمپلنت ممکن است منجر به به خطر افتادن سلامتی فرد یا عدم موفقیت جراحی شود.

به همین دلیل، دندانپزشک متخصص معمولا پیش از شروع فرایند درمانی شما، بررسی‌های لازم را در خصوص امکان یا عدم امکان این جراحی انجام می‌دهد و در صورت وجود هر گونه مشکل یا مغایرت با شرایط لازم، روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان را به شما پیشنهاد خواهد داد.

چه افرادی نباید دندان خود را ایمپلنت کنند؟

افراد با دارا بودن شرایط زیر، امکان کاشت دندان به روش ایمپلنت را نخواهند داشت:

  • تراکم استخوان نامناسب
  • سن کمتر از ۱۷ سال
  • استعمال دخانیات
  • بارداری
  • ابتلا به برخی از بیماری‌های خاص
  • قرار داشتن تحت شیمی درمانی یا پرتو درمانی
  • مصرف داروهای خاص

در ادامه، به بررسی کامل‌تر این دلایل خواهیم پرداخت.

تراکم استخوان نامناسب

تراکم نامناسب استخوان فک، اولین و اصلی‌ترین عامل بازدارنده از جراحی ایمپلنت دندان است. دندانپزشک معمولا سلامت بافت لثه و تراکم کافی استخوان فک را به عنوان اولین عامل موثر در کاشت دندان مورد بررسی قرار می‌دهد.

تراکم استخوان نامناسب

البته اگر استخوان فک شما تحلیل رفته باشد، یا از تراکم کافی استخوان کافی برخوردار نیستید نگران نباشید. راهکار رفع این مشکل، انجام جراحی پیوند استخوان است که ما در مقاله‌ای مجزا به طور کامل آن را توضیح دادیم.

سن کمتر از ۱۷ سال

جالب است بدانید که هیچ حداکثر سنی برای کاشت ایمپلنت دندان وجود ندارد. ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، نمونه‌های بسیار موفقی از کاشت دندان در سنین بین ۷۰ تا ۸۰ سالگی نیز داشتیم! اما داستان سن ابتدایی برای کاشت دندان کمی متفاوت است.

ما معمولا پیشنهاد می‌کنیم که نوجوانان با سن کمتر از ۱۷ سال از روش ایمپلنت استفاده نکنند. چرا که احتمالا استخوان فک آن‌ها هنوز در حال رشد است و از آن‌جایی که ایمپلنت دندان برای فیکس شدن باید به استخوان فک جوش بخورد، ممکن است جراحی موفقیت آمیز نباشد.

علاوه بر این، افراد با سن کمتر از ۱۷ سال معمولا بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به عفونت بعد از ایمپلنت هستند. زیرا سیستم ایمنی بدن آنها هنوز در حال تقویت و توسعه است. ابتلا به عفونت می‌تواند منجر به از دست رفتن ایمپلنت و برخی مشکلات بسیار جدی برای فرد شود.

محدودیت سنی برای کاشت ایمپلنت دندان

اگر شما یا فرزندتان به هر دلیلی دندان اصلی خود را در سنین پایین از دست دادید، می‌توانید پس از مشورت با یک دندانپزشک متخصص ماهر از روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان استفاده کنید. علاوه بر این، می‌توانید سری هم به مقاله‌ی “بهترین سن برای انجام ایمپلنت دندان” بی‌اندازید.

استعمال دخانیات

استعمال دخانیات یکی از اصلی‌ترین دلایلی است که شما از امکان کاشت دندان به روش ایمپلنت بازمیدارد. بسیاری از مقالات معتبر دندانپزشکی، با تاکید بسیار روی این موضوع، بیان کردند که:

متاسفانه، خطر ابتلا به بیماری‌های لثه در افراد سیگاری بسیار بیشتر از افراد غیرسیگاری است و بنابراین این افراد عموما لثه‌های سالم کمتری نسبت به دیگران دارند. این موضوع باعث می‌شود که افراد سیگاری کاندید مناسبی برای کاشت دندان به روش ایمپلنت نباشند؛ زیرا لثه‌ها و استخوان‌های فک آنها به اندازه کافی از این جراحی حمایت نمی‌کنند.

نیکوتین موجود در سیگار (و سایر انواع دخانیات) باعث می‌شود که رگ‌های خونی باریک شوند. این امر می‌تواند عبور جریان خون به محل ایمپلنت را کاهش دهد و روند بهبودی را کندتر کند. علاوه بر این، نیکوتین می‌تواند سیستم ایمنی بدن را سرکوب و خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد.

اگر سیگار می‌کشید، قبل از تصمیم گیری در مورد انجام ایمپلنت دندان، با دندانپزشک خود مشورت کنید و این موضوع را با او در میان بگذارید. ممکن است لازم باشد تا دندانپزشک، بررسی کاملی روی لثه و دندان‌های شما انجام دهد تا تعیین کند که آیا ایمپلنت دندان برای شما گزینه مناسبی است یا خیر.

بارداری نیز یکی از محدودیت های ایمپلنت دندان است

بارداری نیز یکی دیگر از محدودیت های ایمپلنت دندان است. اگرچه این موضوع به ماهِ بارداری فرد بستگی بسیار زیادی دارد، اما معمولا پزشکان توصیه می‌کنند که زنان باردار از انجام فرایندهای درمانی غیرضروری در دوران بارداری پرهیز کنند. چرا که هر کاری که احتمال به خطر افتادن سلامتی مادر و فرزندی که در شکم دارد را داشته باشد، خطرناک محسوب می‌شود.

محدودیت‌ انجام ایمپلنت دندان در بارداری

برخی از دلایل خاص برای عدم انجام ایمپلنت دندان در زنان باردار شامل موارد زیر است:

  • تغییرات هورمونی دوران بارداری می‌تواند بر روند بهبودی فرد پس از کاشت ایمپلنت دندان تاثیر بگذارد.
  • بیماری‌های لثه می‌توانند بر میزان موفقیت جراحی ایمپلنت دندان تاثیر بگذارند. زنان باردار بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های لثه هستند.
  • احتمال دارد قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس برای زنان باردار خوب نباشد.
  • ممکن است دندانپزشک مجبور به تجویز دارو برای جلوگیری از بروز عفونت شود و احتمال دارد مصرف دارو برای جنین مضر باشد.
  • احتمال دارد استرس انجام جراحی سبب بالا رفتن غیر عادی ضربان قلب زن باردار شود و این اتفاق برای زن باردار خطرآفرین باشد.

اگر فکر می‌کنید که جای خالی دندانتان شما را آزرده نمی‌کند و مشکلی نیز برای صرف غذا ندارید، بهتر است تا مدتی پس از دوران زایمان خود منتظر بمانید و سپس برای ایمپلنت دندان خود اقدام نمایید.

ابتلا به برخی از بیماری‌های خاص

در صورت ابتلا به برخی بیماری‌های خاص، امکان کاشت دندان به روش ایمپلنت را نخواهید داشت. در ادامه به تعدادی از این بیماری‌ها و دلیل عدم امکان ایمپلنت در صورت ابتلا به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • پوکی استخوان: یکی از عوارض ابتلا به بیماری پوکی استخوان، ترمیم بسیار کند بافت استخوان است. از آنجایی که پیچ ایمپلنت باید به استخوان فک افراد جوش بخورد، ابتلا به این بیماری روند استخوان سازی را کند و یا حتی غیرممکن خواهد کرد.
  • بیماری‌های نقص سیستم ایمنی (مانند لوسمی): بیماری‌هایی که در دسته بیماری‌‌های مربوط به سیستم ایمنی قرار می‌‌گیرند منجر به ضعف شدید بدن خواهند شد. به همین دلیل، ممکن است بدن این افراد، تاب مقاومت در برابر جراحی ایمپلنت را نداشته باشد و عفونت احتمالی دندان منجر به تشدید بیماری و عوارض خطرناک‌تری برای آن‌ها شود.
  • سرطان: بیماری سرطان به تنهایی از دلایل قطعی و محدودیت های ایمپلنت دندان نیست. بلکه افراد مبتلا به سرطان باید با احتیاط بسیار زیادی نسبت به انجام این روش درمانی اقدام کنند. آن‌ها باید با پزشک خود در این زمینه مشورت کنند و پرونده کامل پزشکی خود را به طور کامل به دندانپزشکشان ارائه دهند.
  • بیماری‌های قلبی: مطمئن باشید که حفظ سلامتی شما از هر چیزی مهم‌تر است. اگر در ۶ ماه گذشته سکته قلبی داشتید و یا به بیماری‌های قلبی مبتلا هستید، بهتر است از انجام جراحی ایمپلنت صرف نظر کنید.

شیمی درمانی پرتو درمانی و ایمپلنت دندان

قرار داشتن تحت شیمی درمانی یا پرتو درمانی

به جز عامل بیماری سرطان، قرار داشتن تحت شیمی درمانی یا پرتو درمانی نیز عامل مهمی برای محدودیت ایمپلنت دندان محسوب می‌شود. افرادی که تحت شیمی درمانی هستند، نمی‌توانند دندان‌های خود را ایمپلنت کنند.

به طور دقیق‌تر، این افراد باید ۲ ماه پس از شیمی درمانی و ۳ ماه پس از پرتو درمانی نسبت به انجام این جراحی اقدام کنند. انجام ایمپلنت قبل از زمان مذکور احتمال عدم موفقیت این جراحی را به شکل چشمگیری افزایش خواهد داد.

مصرف برخی داروهای خاص

مصرف برخی از داروهای خاص، عامل بازدارنده‌ای برای انجام جراحی ایمپلنت دندان است. برای اینکه بهتر این موضوع را درک کنید، یکی از این داروها و دلیل عدم موفقیت ایمپلنت در صورت مصرف آن را به شما شرح خواهیم داد.

استخوان‌های سالم مانند پوست دائما در حال رشد و تجدید سلولی هستند. اما این اتفاق در افراد مبتلا به پوکی استخوان با تاخیر یا حتی توقف روبرو است. داروهای پوکی استخوان با افزایش فعالیت سلول‌های استخوانی (استئوکلاست ها)، از تحلیل رفتن استخوان جلوگیری و استخوان را به تجدید سلول وادار می‌کنند.

این امر اگرچه مفید به نظر می‌رسد؛ اما ممکن است جلوی جوش خوردن و ترمیم استخوان را نیز بگیرد. به همین دلیل، داروی پوکی استخوان و سایر داروهای حاوی بیس فسفونات، کسانی که این داروها را مصرف می‌کنند، بیشتر از دیگران دچار نکروز یا مرگ استخوان می‌کند.

مصرف دارو و ایمپلنت دندان

البته مصرف دوز عادی این داروها مانعی برای کاشت دندان نخواهد بود و تنها کسانی که دوز بالای این داروها را به صورت تزریقی دریافت می‌کنند در خطر نکروز استخوان قرار می‌گیرند و نباید ایمپلنت دندان بگذارند.

انجام ایمپلنت با رعایت تمام محدودیت‌ها در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان

ایمپلنت یکی از بهترین روش‌های جایگزینی دندان‌های از دست رفته است که می‌تواند زیبایی و سلامت دهان و دندان شما را به طور کامل بازگرداند. اما این روش کاشت دندان محدودیت‌هایی نیز دارد.

کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، با تجربه و دانش کافی و با حضور برترین متخصصان دندانپزشکی در ایران، پس از بررسی تمام جوانب و با حفظ و رعایت این محدودیت‌ها، یک جراحی راحت و کاملا اصولی را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

سلامتی شما برای ما در اولویت است. ما در دندانپزشکی دکتر بنیانیان، بهترین دندانپزشکی تهران، با استفاده از جدیدترین تجهیزات و تکنولوژی‌های روز دنیا، بالاترین نرخ موفقیت کاشت دندان (حتی برای افرادی که با محدویت‌های جانبی کاشت دندان درگیر هستند) را دارا هستیم.

شما می‌توانید با مراجعه به دندانپزشکی دکتر بنیانیان واقع در تهران، میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)، خیابان ششم غربی، پلاک ۲۲، واحد ۷ از خدمات ایمپلنت دندان ما استفاده کنید. علاوه بر این، رزرو نوبت نیز از طریق تماس با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰ امکان پذیر خواهد بود.

جمع بندی نهایی

قبل از تصمیم گیری در مورد انجام کاشت دندان به روش ایمپلنت، باید با دندانپزشک خود مشورت کنید و با محدودیت های ایمپلنت دندان به خوبی آشنا شوید. اگر در لیست افرادی بودید که نباید ایمپلنت دندان انجام دهید، می‌توانید از راهکارهای جایگزین برای دندان‌دار شدن استفاده کنید ولی اگر در لیست افرادی که نباید ایمپلنت کنند نیستید پیشنهاد می‌کنیم مقاله ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دندان را حتما مطالعه کنید.

سوالات متداول در خصوص محدودیت های ایمپلنت دندان

آیا افراد دیابتی می‌توانند دندان‌های خود را ایمپلنت کنند؟

√ در صورتی که دیابت فرد تحت کنترل باشد، مانعی برای کاشت ایمپلنت دندان وجود ندارد. با این حال، احتمال موفقیت آمیز بودن جراحی ایمپلنت در این افراد (نسبت به افراد سالم) کمتر است.

آیا مصرف تمام داروهای حاوی بیس فسفونات با درمان ایمپلنت تداخل ایجاد می‌کند؟

√ این موضوع بستگی زیادی به دوز مصرفی دارو دارد. اما مصرف مقادیر زیادی از بیس فسفونات مانع از موفقیت کاشت دندان خواهد شد.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۱ / ۵. تعداد آرا: ۱

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری مطلب در:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب و مقالات مرتبط :