آدرس : تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان بخارست، کوچه 6 ، پلاک 22، واحد 7       تلفن :   02188539720 

جستجو

انواع روکش ایمپلنت دندان

زمان تقریبی برای مطالعه: 7 دقیقه
۰
(۰)

شاید برای شما هم سوال باشد که روکش ایمپلنت چیست و چه تفاوتی با ایمپلنت دارد؟ روکش ایمپلنت، آخرین مرحله از درمان کاشت دندان شما به روش ایمپلنت خواهد بود. در این مرحله، یک روکش دندان روی ایمپلنت قرار می‌گیرد تا علاوه بر ایجاد ظاهری طبیعی، به ایجاد عملکرد صحیح دندان شما کمک کند. در ادامه، بیشتر با روکش ایمپلنت دندان، کاربردها و انواع آن آشنا خواهیم شد.

روکش ایمپلنت دندان در تهران

ساختار ایمپلنت دندان: جایگاه روکش کجاست؟

ایمپلنت دندان از ۳ بخش اصلی تشکیل می‌شود: فیکسچر، اباتمنت و روکش ایمپلنت.

فیکسچر، پایه‌ای از جنس تیتانیوم یا راکسالید است که دندانپزشک آن را روی استخوان فک فرد کار می‌گذارد. این پایه پس از جوش خوردن به استخوان فک، در نقش ریشه‌ی یک دندان ظاهر می‌شود و سایر تجهیزات ایمپلنت را در جای خود ثابت نگه می‌دارد.

در مرحله‌ی بعدی، یک اباتمنت روی این فیکسچر قرار می‌گیرد تا به عنوان یک واسطه بین فیکسچر و روکش دندان عمل کند. تاج‌ها و پل‌های ایمپلنت توسط همین اباتمنت محکم می‌شوند. در آخر نیز روکش ایمپلنت روی اباتمنت قرار می‌گیرد.

روکش ایمپلنت چیست؟

روکش ایمپلنت دندان، همان بخش قابل مشاهده‌ی ایمپلنت است که بر روی پایه ایمپلنت و اباتمنت قرار می‌گیرد. این روکش وظایف متعددی را بر عهده دارد؛ بخش عملکردی و بخش زیبایی.

از نظر عملکردی:

  • روکش ایمپلنت قرار است جایگزین تاج (قسمت قابل مشاهده) از دست رفته‌ی دندان شما شود. این روکش تمام وظایف عملیاتی یک تاج طبیعی از جمله گاز زدن، جویدن و صحبت کردن را بر عهده می‌گیرد.
  • روکش ایمپلنت دندان شما از پایه ایمپلنت و سایر تجهیزات آن محافظت می‌کند.
  • روکش فشار و نیروی حاصل از جویدن غذاها را به میزان یکسانی به فیکسچر و استخوان فک منتقل می‌کند.

از نظر زیبایی:

  • روکش ایمپلنت از نظر رنگ، شکل و اندازه با دندان‌های طبیعی مجاور مطابقت داده می‌شود و ظاهری طبیعی و زیبا را در شما به وجود می‌آورد.
  • با جایگزینی دندان‌های از دست رفته و ایجاد لبخندی زیبا، اعتماد به نفس فرد افزایش می‌یابد.

روکش ایمپلنت چیست؟ برسی جایگاه روکش ایمپلنت دندان

فرق روکش با ایمپلنت

روکش ایمپلنت و ایمپلنت دو اصطلاح مرتبط با یکدیگر هستند، اما تفاوت‌هایی بین آنها وجود دارد. روکش ایمپلنت دندان، پروتز یا تاجی است که بر روی سایر قسمت‌های ایمپلنت قرار می‌گیرد و پایه‌ی ایمپلنت را در زیر خود مخفی می‌کند. در حالی که ایمپلنت، همان فیکسچر یا پایه فلزی موجود در استخوان فک است.

انواع روکش ایمپلنت

روکش ایمپلنت دندان نیز دقیقا مشابه روکش دندان طبیعی، انواع مختلفی دارند. برخی از انواع روکش های ایمپلنت از نظر نحوه اتصال نسبت به سایر روکش‌ها متفاوت هستند؛ برخی دیگر نیز جنس متفاوتی نسبت به سایر روکش ها دارند.

  • روکش ایمپلنت سرامیکی
    • روکش زیرکونیوم
    • روکش ایمکس
  • روکش ایمپلنت PFM (ترکیب سرامیک و فلز)

روکش ایمپلنت سرامیکی

روکش‌های ایمپلنت سرامیکی یکی از محبوب‌ترین انواع روکش دندان محسوب می‌شوند. این روکش‌ها از طبیعی‌ترین، ظریف‌ترین و زیباترین روکش‌هایی محسوب می‌شوند که می‌توانید برای خود انتخاب کنید.

روکش ایمپلنت سرامیکی

خود روکش‌های سرامیکی به ۲ دسته تقسیم می‌شوند:

روکش زیرکونیوم

همانطور که از نام این نوع از روکش‌ها مشخص است، از جنس زیرکونیوم (یک ماده‌ی سرامیکی با استحکام بالا) ساخته می‌شوند. روکش‌های زیرکونیا به دلیل زیبایی و طبیعی بودن، انتخاب ایده‌آلی برای روکش ایمپلنت دندان‌های جلویی هستند.

اگر از روکش دندان زیرکونیا استفاده کنید، هیچ خط سیاهی در انتهای حاشیه لثه‌ی شما شکل نمی‌گیرد. در حالی که بسیاری از روکش‌های ایمپلنت متداول و ارزان قیمت موجود در بازار با این مشکل مواجه هستند.

روکش ایمکس

روکش‌های ایمکس نیز یکب دیگر از انواع روکش‌های ایمپلنت تمام سرامیکی هستند که از جنس لیتیوم دی سیلیکات ساخته می‌شوند. این روکش‌ها ظرافت بیشتری نسبت به روکش‌های زیرکونیوم دارند. در حالی که استحکام آن‌ها به اندازه‌ی روکش زیرکونیا نیست و به همین دلیل، معمولا کمتر برای روکش ایمپلنت دندان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

روکش های PFM (ترکیب سرامیک و فلز)

روکش‌های PFM ترکیبی از سرامیک و فلز محسوب می‌شوند. بدنه‌ی این روکش‌ها از جنس فلز و رویه‌ی آن از جنس سرامیک است. پس این نوع از روکش ایمپلنت استحکام بسیار زیاد و در عین حال، زیبایی یک دندان سرامیکی و طبیعی را هم دارد.

روکش‌های سرامیک – فلز PFM به دلیل استحکام بالا و قیمت مناسب، یکی از رایج‌ترین انواع روکش ایمپلنت دندان محسوب می‌شوند.

روکش های ایمپلنت دندان PFM (ترکیب سرامیک و فلز)

بهترین نوع روکش دندان برای ایمپلنت: مقایسه انواع روکش ایمپلنت

انتخاب بهترین نوع روکش ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ برای مثال:

  • محل قرارگیری ایمپلنت: اگر ایمپلنت در ناحیه‌ای از دهان قرار دارد که به وضوح قابل مشاهده است، بهتر است از روکش تمام سرامیکی که ظاهر زیباتر و طبیعی‌تری دارد استفاده کنید.
  • بودجه شما: روکش‌های تمام سرامیکی گران‌تر از روکش‌های فلزی-سرامیکی هستند.
  • ترجیحات شما: فراموش نکنید که در نهایت، انتخاب نوع روکش ایمپلنت به عهده شماست. دندانپزشک شما می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین تصمیم را برای نیازهای خود بگیرید.

نحوه اتصال روکش ایمپلنت

۲ روش کلی برای اتصال روکش ایمپلنت دندان به فیکسچر وجود دارد:

  1. اتصال از طریق چسب یا روکش ایمپلنت چسبی (Cemented type): در این روش، روکش با استفاده از یک چسب مخصوص به اباتمنت متصل می‌شود.
  2. اتصال پیچی یا روکش ایمپلنت پیچی (Screw type): این نوع روکش‌ها شبیه به پیچ ساخته می‌شوند و با چرخش در جهت صحیح به اباتمنت متصل می‌شوند.

اتصالات پیچی از جهاتی نسبت به اتصالات چسبی بهترند. چرا که در صورت ترک خوردن، به راحتی قابل تعویض و تعمیر هستند. البته انتخاب بهترین روش اتصال، به شرایط شما و تصمیم دندانپزشکتان بستگی دارد.

بهترین روکش ایمپلنت

روکش ایمپلنت دندان جلو

اگر پیش از این یکی از دندان‌های جلوی فک خود را از دست دادید و تصمیم به جایگزینی دندان از دست رفته‌ی خود گرفتید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که با وسواس زیادی ایمپلنت و روکش ایمپلنت خود را انتخاب کنید. چرا که روکش ایمپلنت دندان جلو به دلیل اینکه بیشتر در معرض دید است، اهمیت بالاتری نسبت به دندان‌های انتهای فک دارد.

روکش ایمپلنت دندان جلو باید از کیفیتی بالا برخوردار باشد تا در هنگام گاز زدن غذا دچار آسیب و شکستگی نشود. در عین حال، این روکش باید زیبا و طبیعی نیز باشد تا در هنگام صحبت کردن و لبخند زدن، تفاوتی با یک دندان طبیعی نداشته باشد.

البته زیبایی روکش شما تنها به کیفیت آن بستگی ندارد. بلکه عاملی مانند تخصص و مهارت دندانپزشک در نصب روکش ایمپلنت نیز از جمله عوامل بسیار مهم و موثر در نتیجه‌ی نهایی این فرایند محسوب می‌شود.

مزایای روکش ایمپلنت دندان

شما نمی‌توانید ایمپلنت خود را بدون روکش رها کنید! زیرا علاوه بر ایجاد ظاهری نازیبا (یک پایه‌ی فلزی که از فک شما بیرون زده شده)، ممکن است باعث شکستن فیکسچر و جذب باکتری به دندان خود شوید.

روکش ایمپلنت دندان علاوه بر اینکه شکل یک دندان طبیعی را به شما هدیه می‌کند، به شما اعتماد به نفس می‌دهد و بهبود بهداشت دهان و دندان شما به جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان فک نیز کمک می‌کند.

مزایای روکش ایمپلنت دندان

روکش ایمپلنت دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان

دندانپزشکان کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان با سال‌ها تجربه در زمینه انواع روش های کاشت ایمپلنت و روکش ایمپلنت دندان، لبخندی زیبا و طبیعی به شما هدیه می‌دهند. متخصصان مجرب ما با همکاری بهترین لابراتوارهای تولید روکش ایمپلنت در ایران و خارج از کشور، روکشی زیبا، محکم و طبیعی برای شما فراهم می‌کنند.

ما با ارائه خدمات ایمپلنت دندان با کیفیت و قیمت مناسب، به شما کمک می‌کنیم تا دوباره اعتماد به نفس خود را به دست آورید و از لبخند زیبا و جذاب خود لذت ببرید.

چرا کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان را انتخاب کنیم؟

  • حضور برترین متخصصان دندانپزشکی کشور
  • طرح درمان اصولی و کامل
  • سال‌ها تجربه و مهارت در زمینه کاشت دندان به روش ایمپلنت
  • استفاده از برترین برندهای ایمپلنت دندان آمریکایی و برندهای برتر سایر کشورها
  • کیفیت بالای خدمات دندانپزشکی
  • قیمت مناسب و قابلیت پرداخت هزینه‌ها به صورت اقساط

اگر تصمیم به دریافت خدمات از کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان و یا نیاز به مشاوره با بهترین متخصص ایمپلنت دندان داشتید، از طریق فرم زیر با ما در ارتباط باشید.

مشاوره رایگان دندانپزشکی

اگر نیاز به مشاوره تلفنی دارید نام و شماره تماس خود را در فرم زیر وارد کنید. همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

Hidden
Hidden
این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

همچنین شما می توانید جهت مشاوره با شماره  ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰  تماس بگیرید.

روکش موقت بعد از ایمپلنت

اگر از روشی مانند ایمپلنت فوری دندان یا ایمپلنت دیجیتال دندان استفاده کنید، دندانپزشک پس از نصب پایه ایمپلنت در دهان شما، یک روکش موقتی روی دندانتان قرار خواهد داد. این روکش تا زمان آماده شدن روکش اصلی شما، ظاهری معمولی و طبیعی را برای شما ایجاد می‌کند.

البته فراموش نکنید که روکش ایمپلنت موقتی از استحکام روکش دائمی شما برخوردار نخواهد بود. به همین دلیل، نمی‌توانید به این روکش فشار زیادی وارد کنید.

روکش موقت بعد از ایمپلنت

در آمدن روکش ایمپلنت

در آمدن روکش ایمپلنت یک اتفاق ناخوشایند است که می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. شل شدن پیچ، شکستگی یا ترک خوردگی روکش، برخورد ضربه‌ی شدید به صورت، ابتلا به عفونت یا بیماری‌های لثه از جمله دلایلی است که منجر به در آمدن روکش ایمپلنت شما می‌شود.

اگر روکش ایمپلنت شما به هر دلیلی از دهانتان خارج شد و یا احساس کردید که روکش شما شل شده است، باید در اولین فرصت ممکن به دندانپزشک خود مراجعه کنید. دندانپزشک می‌تواند پس از بررسی روکش ایمپلنت نسبت به تعمیر، تعویض یا سفت کردن روکش شما اقدام کند.

مراقبت از روکش ایمپلنت

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که وقتی صحبت از طول عمر ایمپلنت دندان به میان می‌آید، روکش ایمپلنت هم مد نظر قرار می‌گیرد. در حالی که ماندگاری ایمپلنت دندان، ارتباطی با ماندگاری روکش آن ندارد. برای مثال، بعضی از ایمپلنت‌ها مادام العمر هستند و می‌توانند تا آخر عمر در دهان افراد دوام بیاورند. در حالی که روکش ایمپلنت طول عمر کوتاه‌تری دارد و معمولا بیشتر از ۱۵ سال دوام نمی‌آورد.

رعایت برخی از نکات بهداشتی و مراقبتی از ایمپلنت به شما کمک می‌کند تا طول عمر روکش ایمپلنت خود را افزایش دهید. این مراقبت‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • روزانه مسواک بزنید و دندان‌های خود را با کمک یک خمیر دندان و دهانشویه مناسب تمیز کنید.
  • مرتبا نخ دندان بکشید و لابلای دندان‌های خود (و خصوصا روکش ایمپلنت) را تمیز کنید.
  • از خوردن غذاهای سفت (مانند ته دیگ) با روکش دندان خود خودداری کنید.
  • نوشیدنی‌های خیلی داغ و خیلی یخ نخورید. زیرا ممکن است روکش دندان شما ترک بخورد.
  • به طور مرتب به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا استحکام چسب روکش ایمپلنت شما بررسی شود.
  • از عادات رفتاری نامناسبی مانند دندان قروچه خودداری کنید.
  • در هنگام ورزش از محافظ دهان استفاده کنید.
  • از استعمال دخانیات خودداری کنید.

مراقبت از روکش ایمپلنت

قیمت روکش ایمپلنت دندان

قیمت روکش ایمپلنت دندان به عواملی مانند کیفیت، جنس و دستمزد لابراتوار جهت تولید آن بستگی دارد. حتی نوع اتصال روکش ایمپلنت به پایه (چسبی یا پیچی بودن آن) نیز روی قیمت نهایی آن تاثیر دارد.

شما می‌توانید اطلاعات بیشتری را در این زمینه، در مقالات قیمت ایمپلنت دندان و قیمت روکش دندان به دست بیاورید. کلیه قیمت‌های این مقالات به روز است و شما می‌توانید بدون نگرانی در تفاوت قیمت‌ها، نوع روکش مد نظر خود را انتخاب کنید.

جمع بندی نهایی

در این مقاله به طور کامل توضیح دادیم که ایمپلنت دندان چیست و متوجه شدیم که روکش ایمپلنت دندان یکی از قسمت‌های اصلی ایمپلنت است که نقشی پررنگ در ظاهر، زیبایی و عملکرد ایمپلنت دندان شما ایفا می‌کند. اگر به دنبال یک روکش با کیفیت و مناسب برای خود می‌گردید، می‌توانید با مطالعه‌ی مطالب این صفحه به اطلاعات مفید و جامعی در خصوص انواع روکش ایمپلنت دندان دست پیدا کنید.

سوالات متداول در خصوص روکش ایمپلنت دندان

اگر روکش ایمپلنت افتاد چکار کنیم؟

روکش را پیدا کنید؛ آن را بشویید و در یک ظرف تمیز و خشک قرار دهید. سپس، با دندانپزشک خود تماس بگیرید و یک نوبت دندانپزشکی برای خود رزرو کنید. اگر نوبت شما طولانی‌تر از آن چیزی شد که تصور می‌کردید، نگران نشوید و سعی کنید تا زمان مراجعه با سمتی که روکش ندارد غذا نخورید.

ساخت روکش ایمپلنت چقدر زمان می برد؟

مدت زمان ساخت روکش ایمپلنت در لابراتوار بین ۲ تا ۴ هفته متغیر است. البته این زمان به عوامل مختلفی مانند نوع و جنس روکش، سرعت عمل لابراتوار و محل جغرافیایی او نیز بستگی دارد.

بهترین زمان برای روکش ایمپلنت چه موقعی است؟

دندانپزشک پس از جوش خوردن پایه ایمپلنت شما به استخوان فکتان اقدام به نصب روکش روی فیکسچر خواهد کرد. این زمان در افراد مختلف متفاوت و بین ۳ تا ۶ ماه متغیر است.

آیا نصب روکش ایمپلنت درد دارد؟

نصب روکش ایمپلنت روی فیکسچر شما درد ندارد و شما عملا هیچ احساسی در زمان این فرایند پیدا نخواهید کرد.پیشنهاد میدکنیم مقاله آیا ایمپلنت درد دارد را مطالعه کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری مطلب در:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب و مقالات مرتبط :