آدرس : تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان بخارست، کوچه 6 ، پلاک 22، واحد 7       تلفن :   02188539720 

جستجو

ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد

زمان تقریبی برای مطالعه: 9 دقیقه
۴
(۹۰۳)

ایمپلنت دندان یکی از بهترین راه‌های جایگزینی دندان از دست رفته می‌باشد. اما این روش از نظر بسیاری از افراد وقت‎گیر به نظر می‌رسد. سوالی که برای بسیاری از مراجعه کنندگان به کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان مطرح می‌شود این است که ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟ ما باید چند روز از وقت خود را به انجام این فرایند اختصاص دهیم؟ با ما در ادامه‌ی این مقاله همراه باشید تا به بررسی کامل این موضوع بپردازیم.

مدت زمان ایمپلنت

هیچ کسی دوست ندارد جای یک یا چند دندان خالی در دهانش داشته باشد. به همین دلیل، یکی از دغدغه‌های مردم دنیا از گذشته تا کنون، پیدا کردن راهکاری برای مخفی کردن جای دندان خالی و از دست رفته‌‌ـشان است. اگر می‌خواهید بدانید ایمپلنت دندان چیست باید بگوییم ایمپلنت یک روش پزشکی پیشرفته است که برای جایگزینی دندان‌های افتاده یا کشیده شده استفاده می‌شود.

این روش، با استفاده از جراحی و نصب یک ایمپلنت دندان مصنوعی در جایگاه دندان گمشده، به فرد امکان بازگرداندن تابعیت دهان و زیبایی لبخند را می‌دهد. ایمپلنت دندان به عنوان یک روش بسیار موثر و دائمی در جایگزینی دندان‌های گمشده شناخته می‌شود. ما در یک مقاله جداگانه درباره موضوع انواع روش های جایگزین دندان، صحبت کردیم اگه نیاز به اطلاعات بیشتر در این ضمینه دارید می‌توانید آن را مطالعه کنید.

فاکتورهای موثر بر طول درمان ایمپلنت دندان

عوامل و فاکتورهای زیادی هستند که تاثیر به سزایی بر طول درمان ایمپلنت دندان شما می‌گذارند. در ادامه به تعدادی از برجسته‌ترین این عوامل اشاره خواهیم کرد.

وضعیت سلامتی عمومی بیمار

سلامتی عمومی بیمار نقش مهمی در طول درمان ایمپلنت او دارد. بیمارانی که از بیماری‌های خاصی مانند دیابت، پوکی استخوان، یا بیماری‌های خود ایمنی رنج می‌برند، ممکن است به زمان بیشتری برای جوش خوردن پایه ایمپلنت به فک و بهبودی پس از جراحی نیاز داشته باشند.

نوع ایمپلنت

کاشت ایمپلنت دندان به روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد که اصلی‌ترین تقسیم بندی آن شامل ایمپلنت دندان تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای است. مشخصا وقتی ایمپلنت دندان به روش تک مرحله‌ای انجام شود، یکی از جلسات شما کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه، روند بهبودی شما نیز سریع‌تر خواهد شد.

البته بهتر است انتخاب روش ایمپلنت، صرفا به دلیل تعداد جلسات مورد نیاز فرد صورت نگیرد. چرا که در بسیاری از مواقع، ایمپلنت تک مرحله‌ای برای برخی از افراد به خوبی و تاثیرگذاری ایمپلنت دو مرحله‌ای (سنتی) نیست.

زمان بهبودی انواع ایمپلنت دندان

تعداد ایمپلنت ها

طبیعتا تعداد ایمپلنت‌های مورد نیاز فرد روی طول درمان او تاثیر خواهد گذاشت. یعنی هر چه تعداد ایمپلنت‌های مورد نیاز بیمار بیشتر باشد، طول درمان نیز افزایش می‌یابد.

نیاز یا عدم نیاز به جراحی‌های جانبی

در برخی موارد، دندانپزشک تشخیص می‌دهد که برای اجرای موفق جراحی ایمپلنت دندان به برخی از جراحی‌های جانبی مانند پیوند استخوان یا سینوس لیفت نیاز است. همانطور که می‌دانید، اگر استخوان فک از تراکم کافی برخوردار نباشد، ممکن است فرد به پیوند استخوانِ قبل از کاشت پایه نیاز پیدا کند. این موضوع در خصوص جراحی سینوس لیفت هم صدق می‌کند. در نهایت، این جراحی‌های جانبی طول درمان فرد را افزایش خواهد داد.

مهارت و تجربه دندانپزشک

یکی از اصلی‌ترین دلایل و عوامل موثر بر طول درمان ایمپلنت دندان، میزان تخصص و تجربه دندانپزشک در اجرای این فرایند است. تصور کنید که یک دندانپزشک کم تجربه بخواهد پایه ایمپلنت را در فک شما قرار دهد. تشخیص نادرست محل پایه و دقت پایین جراحی، مراحل بهبودی و کاشت پایه ایمپلنت دندان شما را به میزان بسیار زیادی افزایش خواهد داد.

اما اگر برای انجام این فرایند به بهترین متخصص ایمپلنت دندان مراجعه کنید، علاوه بر کاهش احتمال بروز عوارض، یک جراحی کم درد و سریع‌تر را تجربه خواهید کرد.

مراقبت های بعد از عمل

رعایت دقیق مراقبت‌ها و توصیه‌های دندانپزشک در خصوص مراحلِ بعد از عمل ایمپلنت، نقشی حیاتی در موفقیت و طول درمان بیمار دارد. شخص باید از زمان کاشت پایه تا زمان اتصال محکم پایه به فک، مراقبت‌های ویژه‌ای را نسبت به ایمپلنت دندان خود انجام دهد.

رعایت بهداشت دهان و دندان، دوری از مصرف دخانیات، نخوردن غذاهای سفت، عدم استفاده ابزاری از ایمپلنت، جلوگیری از اصابت ضربه و پیشگیری از انجام دندان قروچه، نمونه‌هایی از این مراقبت‌ها هستند.

طول درمان ایمپلنت از نظر محل قرار گیری دندان و نوع روش جراحی

عوارض احتمالی

ممکن است پس از جراحی ایمپلنت، عارضه‌ای مانند عفونت برای فرد به وجود بیاید. بروز این عارضه (و سایر عوارض ممکن) می‌تواند به طول درمان بی‌افزاید.

مدت زمان لازم برای کاشت ایمپلنت چقدر می‌باشد؟

چنانچه در فکر انجام ایمپلنت برای دندان یا دندان‌های خود هستید، باید بدانید که جراحی ایمپلنت مانند بسیاری از عمل‌ها، ممکن است زمان‎بر، پیچیده و با چالش‌هایی همراه باشد. طول درمان و بهبودی از هر فرد تا فرد دیگر متفاوت است. برخی از افراد، به دلیل مشکل در سیستم ایمنی بدن و یا مشکلات استخوانی، طول درمان طولانی‌‎تری را تجربه می‌کنند.

همچنین، نوع جراحی ایمپلنت نیز تاثیر مستقیمی بر روی طول درمان ایمپلنت دارد. گاهی اوقات به دلیل تحلیل استخوان فک، لازم است از پیوند استخوان (مصنوعی یا طبیعی) استفاده شود. در صورتی که شاهد بروز عفونت دندان باشیم باید ابتدا آن را به صورت کامل رفع کنیم و بعد به مراحل بعدی ایمپلنت بریم.

جدول زیر، توضیحات کامل‌تری را در خصوص این که ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد به شما ارائه خواهد داد.

جدول مراحل انجام ایمپلنت دندان برای ایمپلنت های تکی یا چند تایی

زمان مرحله
یک جلسه ۳۰ دقیقه ای مشاوره و معاینه و نوشتن عکس های لازم جهت بررسی بهتر
۱ تا ۳ روزه آماده می‌شود گرفتن عکس OPG و CBCT در رادیولوژی فک و دندان
بررسی عکس‌ها و طرح درمان نهایی ارسال عکس از طریق واتساپ یا تلگرام یا حضوری به شماره کلینیک
بستگی به سختی کار از ۵ دقیقه تا ۲ ساعت کشیدن دندان یا ریشه باقی مانده یا جراحی دندان
  • ۱۵ دقیقه الی ۵ ساعت بنا به میزان تخریب استخوان ناحیه ایمپلنت
  • همزمان با کاشت دندان یا قبل از کاشت ایمپلنت
بازسازی استخوان + سینوس لیفت
۱۵ دقیقه برای کاشت هر پایه ایمپلنت کاشت ایمپلنت ( فیکسچر )
۲ هفته بعد از کارگذاری پایه ها به مدت ۱۰ دقیقه چکاپ کاشت ایمپلنت ها و کشیدن بخیه ها
۳ تا ۶ ماه بعد از کارگذاری پایه ایمپلنت – بسته به تشخیص پزشک بستن هیلینگ جهت شکل گیری لثه
۲ تا ۳ هفته پس از بستن هیلینگ قالب گیری روکش ایمپلنت
۱۰ روز پس از قالب گیری امتحان روکش
۱ هفته بعد از امتحان روکش تحویل روکش

لازم به ذکر است زمان‌های مندرج در جدول تقریبی و برای ۹۰ درصد از افراد این زمان‌ها صادق است. ولی برای افراد با شرایط خاص یا افرادی که می‌خواهند ایمپلنت کامل یک فک یا ۲ فک را انجام دهند این زمان متفاوت خواهد بود.

قدم اول مشاوره رایگان ایمپلنت – ارائه طرح درمان

مدت زمان ایملنت دندان

در اولین مراجعه، بیمار معاینه می‌شود و درباره وضعیت دهان و دندان‌های او صحبت می‌شود. بیمار می‌تواند نگرانی‌ها و مواردی که فکر می‌کند مهم هستند را با جراح در میان بگذارد و سابقه پزشکی و داروهای مصرفی خود را به طور کامل معرفی نماید. جراح نیز وظیفه دارد درباره روند جراحی و درمان صحبت نماید تا بیمار اطلاعات کاملی درباره نحوه ایمپلنت دندان داشته باشد.

سپس، حراج از بیمار می‌خواهد که یک عکس سی تی اسکن از وضعیت دندان‌های خود تهیه نماید تا او بتواند از وضعیت کلی دندان‌ها آگاه شود و از تراکم استخوان و نبود مشکلات جانبی، مطلع شود.

با چنین اطلاعاتی، جراح می‌تواند تشخیص دهد که کدام یک از انواع ایمپلنت دندان مناسب وضعیت دهان و فک بیمار است و نتیجه بهتری می‌دهد. همچنین، درباره گزینه‌های موجود نیز صحبت می‌شود تا بیمار با توجه به بودجه و وضعیت خود، بتواند بهترین مورد را انتخاب نماید.

در جلسه مشاوره، علاوه بر موارد بالا، درباره کادر جراحی و افرادی که در اتاق عمل حضور دارند نیز صحبت خواهد شد. گاهی اوقات لازم است به دلیل شرایط و وضعیت خاص بیمار، علاوه بر کادر درمان ثابت، متخصصین دیگری نیز در اتاق عمل حضور داشته باشند. در زمان مشاوره، درباره انتخاب برند ایمپلنت هم به شما مشاوره داده میشه تا بتوانید با توجه به بودجه خود، بهترین انتخاب را داشته باشید.

مدت زمان کاشت ایمپلنت

قدم دوم ایمپلنت – نصب پایه ایمپلنت

پس از انجام ارزیابی‌ها و اخذ تصمیمات درباره نوع ایمپلنت و… نوبت به جراحی و نصب پایه ایمپلنت می‌رسد. نوع جراحی می‌تواند بر روی اینکه ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد تاثیرگذار باشد.

در ابتدا، جراح ناحیه مورد نظر را به وسیله مواد بی‌حسی، به طور کامل بی‌حس می‌کند. اگر نیاز به تزریق آرامبخش یا داروی بیهوشی باشد، این کار توسط متخصص هوشبری انجام می‌شود. سپس، قسمت‌های باقی مانده ریشه دندان به صورت بسیار دقیق از محل خارج می‌شود.

در مرحله بعد، چنانچه تراکم استخوان فک کم باشد، ممکن است نیاز باشد که جراح از روش پیوند استخوان دندان استفاده نماید تا پایه ایمپلنت به استخوان جوش خورده و محکم شود. اگر استخوان فک تراکم مناسبی داشته باشد، پایه تیتانیومی ایمپلنت درون لثه قرار داده می‌شود.

برای اینکار، یک برش در لثه ایجاد می‌شود تا جراح بتواند استخوان فک زیر آن را مشاهده کند. سپس، سوراخ کوچکی در استخوان فک ایجاد شده و انتهای پایه تیتانیومی درون سوراخ قرار داده می‌شود.

سپس، پیج داخلی پایه که اباتمنت نام دارد و تاج مصنوعی روی آن قرار می‌گیرد، بر روی پایه سوار می‌شود. پس از بررسی وضعیت ایمپلنت و اطمینان از درست بودن روند آن، جراح قسمت‌های بریده را بخیه زده و محل زخم را به وسیله مواد مخصوص، پانسمان می‌کند. (اگه می‌خواهید درباره فاصله زمانی که ریشه دندان کشیده میشه و ایمپلنت نصب میشه، بیشتر بدانید می توانید مقاله فاصله بین کشیدن دندان و ایمپلنت را مطالعه کنید.)

مراحل ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد

پس از انجام جراحی، بیمار باید استراحت کند و چند هفته یا چند ماه صبر نماید تا جوش خوردن استخوان به پایه ایمپلنت، به طور کامل انجام شود. این روند در هر فرد به فرد دیگر متفاوت است. معمولا، در صورتی که هیچ مشکلی پیش نیاید، بهبودی و جوش خوردن استخوانی بین ۶ الی ۱۲ هفته طول می‌کشد. در این مدت، استخوان به دور پایه تیتانیومی نفوذ کرده و آن را محکم نگه می‌دارد تا از جای خود خارج نشود.

قدم سوم ایمپلنت دندان – نصب تاج

زمانی که پزشک از بهبودی کامل استخوان و اتصال آن به پایه تیتانیومی مطمئن شد، زمان ساخت و نصب تاج یا همان دندان مصنوعی فرا می‌رسد. در این مرحله، از دهان بیمار یک قالب سفارشی گرفته می‌شود و به لابراتوار ارسال می‌شود تا دندان را طبق موقعیت و متناسب با دهان بیمار بسازند. همچنین، با استفاده از کاتالوگ رنگ‌های دندانی، رنگ مناسب برای روکش را مشخص می‌کنند.

روکش ایمپلنت باید به گونه‌ای باشد که به راحتی در جای خود قرار گیرد و فاصله بین دندانی مناسبی با دندان‌های کناری داشته باشد. همچنین، رنگ روکش نیز باید با رنگ دندان‌های بیمار هماهنگی داشته باشد.

پس از آماده‌سازی روکش ایمپلنت، روکش بر روی پایه نصب می‌شود. بهتر است پس از این مرحله، برای انجام معاینات دوره‌ای و جلوگیری از هرگونه مشکلی، به پزشک خود مراجعه نموده و مشکلات احتمالی را مطرح نمایید.

کاشت ایمپلنت در دندانپزشکی دکتر بنیانیان چقدر طول می‌کشد؟

ما هیچگاه کیفیت بالای خدمات ایمپلنت خود را فدای کوتاه‌تر کردن دوره درمان شما نخواهیم کرد. چرا که عجله در هر یک از مراحل کاشت ایمپلنت منجر به آسیب‌های جبران ناپذیری مانند افتادن ایمپلنت و یا آسیب دیدن استخوان فک و لثه‌های شما خواهد شد.

ایمپلنت چقدر طول می کشد

به همین دلیل است که هیچگاه با تبلیغاتی مانند ایمپلنت فوری و ایمپلنت یک روزه، مراجعه کنندگان خود را تحت تاثیر قرار نمی‌دهیم. در نهایت، چیزی که برای ما حائز اهمیت است، کیفیت بالای ایمپلنت شما خواهد بود. نه مدت زمان انجام آن.

کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان به عنوان بهترین کلینیک‌ دندانپزشکی تهران آماده ارائه خدمات ایمپلنت دندان به شما عزیزان است.

علاوه بر این، شما می‌توانید از خدمات ایمپلنت اقساطی ما نیز بهره‌مند شوید. در این طرح، نیازی به پرداخت تمام هزینه ایمپلنت دندان به صورت یکجا نیست. بلکه شما می‌توانید هزینه درمان خود را در طول جلسات و مراجعه‌های خود پرداخت کنید.

چه چیزی بهتر از این؟! پس در صورت نیاز به دریافت یک دندان جدید، با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰ تماس حاصل نمایید و یا به کلینیک ما واقع در تهران، میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)، خیابان ششم غربی، پلاک ۲۲، واحد ۷ مراجعه نمایید.

مقایسه زمان کاشت انواع ایمپلنت

جراحی ایمپلنت به روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد. برخی از این روش‌ها مربوط به نحوه جراحی (ایمپلنت سنتی یا ایمپلنت تک مرحله‌ای) هستند و برخی دیگر به زمان تحویل روکش (فوری یا معمولی) اشاره می‌کنند.

در هر حالت، ایمپلنت دندان به ۳ الی ۶ ماه زمان برای جوش خوردن به استخوان فک نیاز دارد. اما اگر از ایمپلنت با تحویل فوری روکش استفاده کنید، ظاهر دندان شما در همان روز جراحی شبیه به یک دندان طبیعی و واقعی خواهد شد و نهایتا پس از جوش خوردن پایه به استخوان فک، روکش موقت با روکش دائمی جایگزین می‌شود.

مقایسه زمان کاشت ایمپلنت در دندان‌های مختلف

طول درمان ایمپلنت دندان در دندان‌های مختلف تفاوتی با یکدیگر ندارد. یعنی تفاوت زمانی بین طول درمان ایمپلنت دندان جلو و دندان عقب وجود ندارد.

ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد

جمع بندی نهایی

آنچه که در توضیح این مقاله به آن پرداختیم، اشاره‌ای بود به یکی از پرتکرارترین سوالات مراجعه کنندگان متقاضی انجام ایمپلنت دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان. اینکه ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد.

آموختیم که فرایند ایمپلنت دندان حدودا بین ۴ تا ۶ ماه به طول می‌انجامد و طولانی ترین بخش این فرایند نیز مربوط به مرحله‌ی نصب هیلینگ جهت شکل گیری لثه می‌باشد که حدود ۳ ماه زمان می‌برد.

سوالات متداول در خصوص طول درمان جراحی ایمپلنت دندان

چه عواملی می‌تواند باعث عدم موفقیت جراحی ایمپلنت شود؟

√ موارد مختلفی وجود دارند که می‌تواند باعث این عارضه شود. برخی از مهم‌ترین دلایل عبارتند از:

  • استعمال دخانیات؛
  • ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت؛
  • ابتلا به بیماری‌های خود ایمنی؛
  • ضعف سیستم ایمنی بدن؛
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان؛
  • جایگذاری نادرست ایمپلنت؛
  • وضعیت نادرست ترشحات بزاق دهان؛
  • داشتن آلرژی یا حساسیت نسبت به ایمپلنت.

ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟

√ ایمپلنت دندان به طور کلی بین ۴ تا ۶ ماه به طول می‌انجامد. بدیهی است که اگر چند دندان را به صورت همزمان ایمپلنت کنید، زمان تکمیل تمام ایمپلنت‌ها نیز همزمان خواهد شد. در نتیجه، شما پس از ۶ ماه، تمام دندان‌های خود را ایمپلنت کرده‌اید.

علت دیر گذاشتن روکش ایمپلنت چیست؟

دیر گذاشتن روکش ایمپلنت می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. برخی از رایج‌ترین این دلایل عبارتند از مشکلات مربوط به جوش خوردن ایمپلنت (مانند عدم جوش خوردن ایمپلنت)، مشکلات مربوط به ساخت روکش (تولید و تحویل دیرهنگام توسط لابراتوار) و مشکلات مربوط به بیمار (عدم حضور به موقع در مطب).

آیا ایمپلنت در یک جلسه امکان پذیر است؟

خیر. ایمپلنت دندان به هیچ وجه در یک جلسه تکمیل نمی‌شود و فرایند جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخون فک در کمترین حالت ممکن ۳ ماه زمان می‌برد. منظور برخی از دندانپزشکان و کلینیک‌های دندانپزشکی از ایمپلنت یک روزه، تحویل فوری روکش موقت روی پایه (تا زمان تهیه روکش اصلی) است. نه تکمیل فرایند درمان شما.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۴ / ۵. تعداد آرا: ۹۰۳

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری مطلب در:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب و مقالات مرتبط :