آدرس : تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان بخارست، کوچه 6 ، پلاک 22، واحد 7       تلفن :   02188539720 

جستجو

آیا ارتودنسی دندان درد دارد؟

زمان تقریبی برای مطالعه: 6 دقیقه
۰
(۰)

ارتودنسی دندان به عنوان یکی از درمان‌های رایج برای رفع ناهنجاری‌های دندان، نقشی کلیدی در مرتب کردن دندان‌ها ایفا می‌کند. اما سوالی که ذهن بسیاری از مراجعه‌کنندگان به کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان را درگیر می‌کند، احتمال درد در طول درمان ارتودنسی است. مراجعین ارتودنسی ما پس از شروع فرایند خود مرتبا از ما سوال می‌کنند که “آیا ارتودنسی دندان درد دارد؟” یا “چطور می‌توانیم درد ارتودنسی دندان را کاهش دهیم؟” یا اینکه “درد ارتودنسی تا کی ادامه دارد؟”

ارتودنسی دندان کودکان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان

علاوه بر این، ما در ادامه به عواملی که می‌توانند در بروز درد نقش داشته باشند اشاره می‌کنیم و راهکارهایی برای کاهش و تسکین درد ارتودنسی ارائه خواهیم داد. همچنین به این موضوع می‌پردازیم که درد ناشی از ارتودنسی تا چه حد طبیعی است و چه زمانی باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد.

آیا ارتودنسی دندان درد دارد؟

درد در ارتودنسی به احساس ناخوشایندی در ناحیه دندان‌ها، لثه‌ها و فک گفته می‌شود که در اثر اعمال فشار و نیروی دستگاه‌های ارتودنسی ایجاد می‌شود. این درد می‌تواند به صورت تیز، مبهم، خفیف یا شدید باشد. در حقیقت در پاسخ به سوال “آیا ارتودنسی دندان درد دارد؟”باید گفت بله اما میزان تحمل افراد و شدت ناهنجاری‌های دندان‌های افراد است که میزان درد ارتودنسی را تعیین می‌کند.

دلایل اصلی درد در ارتودنسی

شاید برای شما سوال شده باشد که اصلا چرا در زمان ارتودنسی با درد مواجه می‌شویم؟

به طور کلی، احساس درد در طول درمان ارتودنسی شما به چند دلیل اصلی اتفاق می‌افتد که عمده‌ترینِ این دلایل شامل موارد زیر هستند.

دلیل درد ارتودنسی دندان

اعمال فشار توسط براکت‌ها و سیم‌ها

اعمال فشار توسط براکت‌ها و سیم‌ها یکی از دلایل اصلی درد در ارتودنسی است. این فشار با هدف جابجایی دندان‌ها، هدایت کردن آن‌ها به محل اصلی خود، مرتب کردن و نیاز به اعمال نیرویی ملایم و مداوم صورت می‌گیرد.

کاربرد هر یک از تجهیزات ارتودنسی به شرح زیر می‌باشد:

  • براکت‌ها: براکت‌ها قطعات کوچکی هستند که به سطح دندان‌ها چسبانده می‌شوند و سیم ارتودنسی از داخل این براکت‌ها عبور می‌کند.
  • سیم‌ها: وظیفه اصلی سیم‌های ارتودنسی اعمال فشار به دندان‌ها و جابجایی آن‌ها است.

تنظیم و سفت کردن سیم‌ها

در طول درمان ارتودنسی، متخصص ارتودنسی برای جابجایی دندان‌ها، سیم‌ها را تنظیم و سفت می‌کند. این کار می‌تواند باعث درد و ناراحتی موقتی در دندان‌ها و لثه‌ها شود.

درد ناشی از فشار در این مرحله به دو درد اولیه و درد پس از تنظیم سیم تقسیم می‌شود:

درد اولیه: پس از نصب براکت‌ها و سیم‌ها، ممکن است در ساعات اولیه، درد شدیدی در دندان‌ها و لثه‌های خود احساس کنید. این درد معمولا پس از چند روز از بین می‌رود.

درد پس از تنظیم سیم: پس از تنظیم و سفت کردن سیم‌ها توسط متخصص ارتودنسی، ممکن است مجددا با احساس درد و ناراحتی در دندان‌ها و لثه‌های خود مواجه شوید. این درد نیز موقتی است و پس از چند روز از بین می‌رود.

اعمال فشار به دندان در ارتودنسی

استفاده از کش‌های ارتودنسی

کش‌های ارتودنسی نیز یکی از تجهیزات ارتودنسی هستند که با هدف اعمال فشار بر روی دندان‌های افراد در دهان آن‌ها قرار می‌گیرند. این کش‌ها به براکت‌های بالا و پایین متصل می‌شوند و می‌تواند کمی درد آور باشند. چرا که باز کردن دهان و صحبت کردن با وجود این کش‌ها (به دلیل خستگی عضلات فک و صورت) کمی دشوار است.

زخم شدن لثه‌ها

نوع ارتودنسی (ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک و ارتودنسی نامرئی) و مهارت دندانپزشک در زمان نصب براکت‌ها و سیم‌های ارتودنسی شما می‌توانند با هم به عاملی برای سلامت لثه‌ها پس از اتمام فرایند ارتودنسی تبدیل شوند.

احتمال دارد لثه‌های شما در طول درمان (در اولین جلسه) با زخم‌هایی جزئی یا عمیق آسیب ببینند. این زخم‌ها معمولا پس از گذشت ۲ تا ۵ روز بهبود پیدا می‌کنند. اما ممکن است تا زمان بهبودی کامل شما را اذیت کنند.

اهمیت انتخاب متخصص ارتودنسی بر میزان درد

میزان تجربه و تخصص ارتودنتیست یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی است که باید هنگام انتخاب دندانپزشک خود به آن توجه کنید. چرا که یک متخصص ارتودنسی باتجربه و ماهر، نقشی کلیدی در کاهش درد و ناراحتی در طول درمان ارتودنسی ایفا می‌کند.

اهمیت انتخاب متخصص ارتودنسی بر میزان درد

دلایل اهمیت انتخاب متخصص ارتودنسی

یک متخصص ارتودنسی خوب، با علم و مهارت کافی، سیم‌ها و براکت‌های ارتودنسی را به بهترین شکل ممکن برای بیمار خود نصب می‌کند، هیچگونه آسیبی به لثه‌های شما وارد نمی‌کند و از بروز درد و ناراحتی غیرضروری در طول درمان جلوگیری می‌کند.

تشخیص دقیق میزان فشار مورد نیاز، تدوین برنامه درمانی صحیح، استفاده از تکنیک‌ها و تجهیزات نوین و کنترل و تنظیم دقیق سیم‌ها و براکت‌ها نیز از عواملی است که یک متخصص خوب و باتجربه می‌تواند با تصمیم‌گیری در خصوص آن‌ها از بروز درد و ناراحتی در طول درمان جلوگیری کند.

مشاوره رایگان دندانپزشکی

اگر نیاز به مشاوره تلفنی دارید نام و شماره تماس خود را در فرم زیر وارد کنید. همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

Hidden
Hidden
این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

همچنین شما می توانید جهت مشاوره با شماره  ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰  تماس بگیرید.

ارتودنسی دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان

کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان یکی از بهترین کلینیک دندانپزشکی‌های شهر تهران است که طیف وسیعی از خدمات دندانپزشکی از جمله ارتودنسی را به مراجعین خود ارائه می‌دهد. این کلینیک با حضور تیمی از متخصصان مجرب و ماهر در زمینه ارتودنسی دندان، فرایندی بدون درد را برای شما اجرا خواهد کرد.

از دیگر مزایای انجام ارتودنسی در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان می‌توانیم به حضور برترین متخصصان ارتودنسی دندان تهران در این کلینیک و قابلیت پرداخت اقساط هزینه ارتودنسی در طول جلسات درمان شما اشاره کنیم.

ارتودنسی دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان در تهران

شما می‌توانید تصاویر بیشتری از نمونه درمان‌های ارتودنسی انجام شده در این کلینیک را در صفحه گالری تصاویر دندانپزشکی ما مشاهده کنید و اطلاعات بیشتری را از طریق مشاوره رایگان و تماس با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰ و یا مراجعه به کلینیک ما، واقع در تهران، میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)، خیابان ششم غربی، پلاک ۲۲، پلاک ۷ به دست آورید.

انواع درد ارتودنسی بر اساس زمان

درد ارتودنسی بر اساس زمان انجام و اجرای فرایندهای ارتودنسی به سه دسته‌ی “در حین نصب دستگاه‌های ارتودنسی در دهان”، “یک هفته‌ی ابتدایی پس از ارتودنسی” و “باقی روزها تا زمان تکمیل درمان” تقسیم می‌شود.

بیشتر افراد در زمان نصب دستگاه‌های ارتودنسی هیچگونه دردی را تجربه نمی‌کنند. تنها ممکن است به دلیل وجود یک جسم خارجی جدید در دهانشان کمی احساس ناراحتی کنند. این احساس پس از گذشت چند روز به طور کامل برطرف خواهد شد. (فراموش نکنید که باید در حدود یک سال و نیم با براکت‌های خود کنار بیاید)

حدود ۹۵ درصد از مطالبی که در رابطه با دردِ ارتودنسی دندان مطالعه می‌کنید مربوط به این دوره است. در این دوره، دندان‌ها به دلیل شروع جا به جایی و عدم سازگاری با بریس‌ها شما را با احساس ناراحتی و درد مواجه خواهند کرد.

علاوه بر این، در این بازه غذا خوردن و صحبت کردن برای افراد دشوار خواهد بود. ممکن است لازم شود تا در این یک هفته از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کنید. اما مطمئن باشید که پس از گذشت نهایتا یک هفته و رسیدن به دوره‌ی سوم، دیگر با درد و ناراحتی اولیه مواجه نخواهید بود.

علاوه بر این، انگیزه‌ی داشتن دندان‌هایی مرتب و یک دست، به مقابله با این سختی‌ها می‌ارزد! مطالعه مقالات ارتودنسی دیمون و ارتودنسی لینگوال نیز اطلاعات بیشتری را در خصوص انواع ارتودنسی دندان به شما ارائه خواهد داد.

انواع درد ارتودنسی بر اساس زمان

عواملی که می‌توانند درد ناشی از فشار را در ارتودنسی تشدید کنند

برخی از عوامل هستند که می‌توانند درد ارتودنسی را تشدید کنند. این عوامل شامل موارد زیر هستند:

  1. نوع دستگاه ارتودنسی: معمولا براکت‌های فلزی فشار بیشتری نسبت به براکت‌های سرامیکی یا Invisalign اعمال می‌کنند.
  2. میزان فشار اعمال شده: نیروی بیشتر درد و ناراحتی بیشتر را به همراه دارد.
  3. آستانه تحمل درد: افراد با آستانه تحمل درد پایین، درد و ناراحتی بیشتری را در طول ارتودنسی تجربه می‌کنند.
  4. وضعیت دهان و دندان: بیماری‌های لثه می‌توانند درد ارتودنسی را تشدید کنند.
  5. عادات و رژیم غذایی مانند جویدن غذاهای سفت و چسبناک می‌تواند فشار روی دندان‌ها و براکت‌ها را افزایش دهد.
  6. عدم تنظیم صحیح دستگاه ارتودنسی: تنظیم نامناسب سیم‌ها می‌تواند فشار بیش از حد به دندان‌ها وارد کند و درد بیمار را تشدید کند.

راهکارهایی برای کاهش درد ارتودنسی

انجام چند راهکار و ترفند به شما کمک می‌کند تا حد بسیار زیادی از درد ناشی از ارتودنسی دندان‌های خود رها شوید. در ادامه به معرفی و بررسی تعدادی از این راهکارها خواهیم پرداخت.

راهکارهای کاهش درد ارتودنسی دندان

استفاده از غذاهای نرم

یکی از برجسته‌ترین نکاتی که باید در روزهای ابتدایی پس از ارتودنسی دندان به آن توجه کنید، خوردن غذاهای نرم و له شده است. سعی کنید تا حد ممکن از صرف غذاهاس سفت و جویدنی خودداری کنید.

خوراکی‌هایی مانند انواع سوپ، برج پخته شده، پوره سیب‌زمینی، سبزیجات بخارپز، فرنی و عدسی، مناسب‌ترین غذاها برای خوردن در این دوره هستند.

استفاده از مسکن‌های بدون نسخه

اگر تحمل درد برایتان دشوار بود از مسکن برای درد ارتودنسی خود استفاده کنید. به طور مثال می‌توانید بدون نسخه‌ از مسکن هایی مانند ژلوفن، ایبوبروفن و استامینوفن برای تسکین درد ارتودنسی خود استفاده کنید. البته بهتر است پیش از انجام این کار از ارتودنتیست خود بابت این موضوع مشورت بگیرید.

استفاده از یخ

قرار دادن کمپرس یخ روی گونه‌هایتان، به کاهش درد و التهاب کمک می‌کند. شما می‌توانید این کار را ۳ الی ۴ بار در طول روز تکرار کنید.

موم ارتودنسی

موم ارتودنسی مانعی است که باعث می‌شود تیزی براکت‌ها، دهان و زبان شما را تحریک نکند. ارتودنتیست پس از انجام فرایند ارتودنسی، نحوه استفاده از موم ارتودنسی را به شما آموزش خواهد داد.

جمع بندی نهایی

در بسیاری از مواقع، ترس ناشی از دردناک بودن ارتودنسی دندان، بسیار بیشتر از دردی است که در تمام یک سال طول درمان خود تجربه می‌کنید! فراموش نکنید که سلامتی و زیبایی دندان‌های شما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. لذا بهتر است سعی کنید که با نادیده گرفتن ترس درد ارتودنسی دندان های خود، این فرایند را تکمیل و از لبخندی زیبا و مرتب لذت ببرید.

سوالات متداول در خصوص درد ارتودنسی دندان

آیا مسواک زدن می‌تواند درد ارتودنسی دندان را کاهش دهد؟

معمولا مسواک زدن تاثیری در کاهش درد ناشی از ارتودنسی دندان‌ها ندارد. با این حال، رعایت بهداشت دهان و دندان به پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها در زیر براکت‌ها و سیم‌های ارتودنسی کمک می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم مقاله “مراقبت از ارتودنسی” را حتما مطالعه کنید.

آیا درد ارتودنسی زندگی روزمره افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

خیر. این درد به هیچ عنوان منجر به تاثیر بر زندگی روزمره افراد نخواهد شد.

آیا دندانپزشک می‌تواند برای انجام ارتودنسی دندان‌های من را بی حس کند؟

معمولا از بی حسی برای انجام ارتودنسی دندان استفاده نمی‌شود. اما مانعی نیز برای انجام بی حسی وجود ندارد. ممکن است ارتودنتیست تشخیص دهد که باید برای ارتودنسی دندان کودکان از بی حسی استفاده شود.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری مطلب در:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب و مقالات مرتبط :