آدرس : تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان بخارست، کوچه 6 ، پلاک 22، واحد 7       تلفن :   02188539720 

جستجو

عوارض پر کردن دندان بدون عصب کشی

زمان تقریبی برای مطالعه: 5 دقیقه
۰
(۰)

پر کردن، اصطلاحی عامیانه‌تر برای ترمیم دندان است. این روش در مواقعی که دندانپزشک قصد دارد حفره یا حفره‌های خالی درون دندان را پر کند کاربرد دارد. اما اینکه آیا فرایند پر کردن دندان با عوارضی همراه است یا خیر، و اینکه این عوارض در چه شرایطی به وجود می‌آیند، موضوعی است که ما در ادامه‌ی این مطلب از وبسایت کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان به آن خواهیم پرداخت.

عوارض پرکردن دندان بدون عصب کشی

عوارض پر کردن دندان

به طور کلی، فرایند پر کردن دندان معمولا بدون هیچگونه عارضه‌ی خاصی صورت می‌گیرد. این روش در بیشتر مواقع برای ترمیم دندانی که پیش از این عصب کشی شده است اجرا می‌شود. اما ممکن است در برخی شرایط نیز تشخیص دندانپزشک، عدم نیاز به عصب کشی دندان باشد.

بد نیست تا پیش از بررسی عوارض پرکردن دندان بدون عصب کشی، نگاهی به عوارض کلی این فرایند بی‌اندازیم و ببینیم ایا پرکردن دندان ضرر دارد؟ و ایا درد بعد از پرکردن دندان طبیعی است؟ علت درد دندان بعد از پرکردن چیست؟

حساسیت دندان

حساسیت دندان شایع‌ترین عارضه پر کردن دندان است. این مشکل به دلیل تحریک عصب دندان در همان ساعات و روزهای ابتدایی پر کردن دندان ایجاد می‌شود. این حساسیت معمولا موقتی است و طی چند هفته از بین می‌رود.

عوارض پر کردن دندان

شکستگی یا ترک خوردن پرکردگی

یکی دیگر از عوارض پرکردن دندان، شکستن دندان است. این عارضه بر اثر جویدن غذاهای سفت، ضربه به دندان، دندان قروچه (براکسیسم) و عادت‌های نامناسب مانند جویدن اشیا و استفاده ابزاری از دندان ایجاد می‌شود.

ابتلا به بیماری‌های لثه، وجود پر کردگی‌های بزرگ، تغییرات ناگهانی دما و مشکلات ساختاری دندان نیز از جمله دلایلی است که فرد را درگیر ترک خوردن دندان ترمیم شده خواهد کرد.

مشکلات لثه

درد لثه بعد از پرکردن دندان ممکن است رخ دهد. اگر مواد پر کننده به درستی صاف و صیقل داده نشوند، می‌توانند باعث التهاب و عفونت لثه بعد از پرکردن دندان شوند. به همین دلیل، ترمیم صحیح دندان حائز اهمیت بسیار زیادی است.

تغییر رنگ دندان

یکی دیگر از عوارض پر کردن دندان، تغییر رنگ دندان به مرور زمان است. در این شرایط، ماده پر کننده دندان (آمالگام یا کامپوزیت) بر اثر قرار گرفتن در معرض رنگ مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگی، به مرور زمان تغییر رنگ پیدا خواهند کرد.

تغییر رنگ دندان به دلیل پر کردن

واکنش آلرژیک

در موارد بسیار نادری، ممکن است فرد به مواد پر کننده دندان (مانند آمالگام یا کامپوزیت) حساسیت داشته باشد. در چنین شرایطی، فرد با دندان درد بعد از پرکردن مواجه خواهد بود و برای رفع آن باید به دندانپزشکی مراجعه کند.

پرکردن دندان بدون درمان ریشه

در شرایطی که پوسیدگی و آسیب دندان به ریشه نرسیده باشد، دندانپزشک می‌تواند بدون انجام مراحل درمان ریشه، تنها نسبت به پر کردن سطحی دندان فرد اقدام کند. یعنی لازمه‌ی انجام این فرایند، بافت و عصب سالم دندان است.

این روش خصوصا در مواقعی که سطح آسیب دیدگی دندان جزئی است، بسیار کاربردی‌تر و موثرتر از مواقعی است که فرد مجبور به انجام عصب کشی و پر کردن دندان در کنار هم می‌شود. در این روش، دندان بدون نیاز به بی حسی و در طی یک جلسه نهایتا ۳۰ دقیقه‌ای پر خواهد شد.

اما آیا این کار، عوارضی را برای فرد به وجود می‌آورد؟ اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه میشود؟

عوارض پر کردن دندان بدون عصب کشی

پرکردن دندان بدون عصب کشی کردن آن معمولا مشکلی را برای فرد به وجود نمی‌آورد. اما احتمال بروز درد و حساسیت دندان بعد از پرکردن در این حالت، بیشتر از سایر مواقع است. چرا که در این روش، دندان همچنان عصب دارد و می‌تواند فشار ناشی از پر کردن مواد را حس کند و فرد دچار درد دندان بعد از پرکردن خوهد شد.

عوارض پرکردن دندان بدون عصب کشی

احتمال نفوذ ماده پرکننده به درون عصب دندان نیز از جمله عوارضی است که تنها در این روش به وجود می‌آید. در صورت بروز این اتفاق، عصب دندان تحریک می‌شود و فرد با مشکل حساسیت شدید دندان مواجه خواهد شد.

در نهایت، آخرین عارضه احتمالی پر کردن دندان بدون عصب کشی، احتمال نیاز به درمان مجدد است. اگر عصب کشی دندان انجام نشود و عصب دندان دچار آسیب شده باشد و این موضوع به هر دلیلی از دید دندانپزشک پنهان بماند، بعد از مدتی با احساس درد دندان پر شده بدون عصب کشی شما مجبور به خالی کردن پرکردگی‌ها، عصب کشی دندان و پر کردن مجدد دندان خواهید شد.

تغییر رنگ دندان، حساس شدن دندان، بروز مشکلات لثه و واکنش آلرژیک نیز از سایر عوارض پرکردن دندان است که در هر دو حالت (بدون عصب کشی و با عصب کشی) برای افراد وجود خواهد داشت.

راه‌های کاهش عوارض پر کردن دندان

برای کاهش عوارض پرکردن دندان، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • به یک دندانپزشک با تجربه و ماهر مراجعه کنید.
  • اطلاعات لازم را در مورد مواد پر کننده مختلف کسب کنید.
  • از بهداشت دهان و دندان خود به درستی مراقبت کنید.
  • مرتبا به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا دندان‌هایتان را معاینه و بررسی کند.

راه‌های کاهش عوارض پر کردن دندان

پر کردن دندان بدون عوارض در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان

کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان یکی از بهترین مراکز دندانپزشکی شهر تهران است که خدماتی مانند پرکردن دندان را به کلیه مراجعین خود ارائه می‌دهد. این کلینیک با حضور برترین دندانپزشکان متخصص سراسر تهران، پس از تشخیص دقیق مشکل شما، بهترین راهکار درمان اعم از عصب کشی و ترمیم دندان و یا ترمیم دندان بدون عصب کشی را به شما ارائه خواهند داد.

برخی از خدمات کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان شامل پر کردن دندان، عصب کشی، جرمگیری دندان، کشیدن دندان، ایمپلنت دندان، روکش دندان و لمینت دندان هستند. شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر در خصوص این فرایندهای دندانپزشکی و دریافت نوبت، با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰ تماس بگیرید و یا از طریق فرم زیر اقدام نمایید.

مشاوره رایگان دندانپزشکی

اگر نیاز به مشاوره تلفنی دارید نام و شماره تماس خود را در فرم زیر وارد کنید. همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

Hidden
Hidden
این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

همچنین شما می توانید جهت مشاوره با شماره  ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰  تماس بگیرید.

پر کردن دندان بدون عصب کشی بهتر است یا بعد از عصب کشی؟

اینکه پرکردن دندان بدون عصب کشی بهتر است یا بعد از عصب کشی، به وضعیت دندان و نظر دندانپزشک شما بستگی دارد. شناسایی عوامل زیر به شما کمک می‌کند تا اطلاعات بیشتری را در این زمینه به دست بیاورید.

  • عمق پوسیدگی: اگر پوسیدگی به عصب دندان رسیده باشد، عصب کشی قبل از پر کردن ضروری است. اما اگر پوسیدگی دندان سطحی باشد، ممکن است بدون نیاز به عصب کشی، دندان پر شود و شما تنها قیمت پرکردن دندان بدون عصب کشی را بپردازید.
  • میزان درد: اگر دندان شما دردناک است، احتمالا به عصب کشی نیاز دارید.
  • سلامت عمومی دندان: اگر دندان شما ضعیف یا شکننده باشد، عصب کشی برای حفظ آن ضروری خواهد بود و اگر دندان عصب کشی نشود، در آینده ممکن است دچار درد دندان بعد از پرکردن شوید و نیاز به درمان مجدد پیدا خواهید کرد.
  • نظر دندانپزشک: در نهایت، بهترین راه برای تعیین اینکه آیا به عصب کشی نیاز دارید یا خیر، مشورت با یک دندانپزشک خوب است. دندانپزشک شما می تواند وضعیت دندان شما را با کمک تصاویر مخصوص بررسی کند و بهترین روش درمانی را برای شما توصیه کند.
فاکتور پر کردن دندان بدون عصب کشی پر کردن دندان بعد از عصب کشی
حفظ عصب دندان بله خیر
نیاز به روکش دندان خیر (در اکثر موارد) بله
هزینه کمتر بیشتر
احتمال نیاز به ترمیم یا تعویض پرکردگی در آینده بیشتر کمتر
احتمال درد و حساسیت دندان بیشتر کمتر
جلوگیری از عفونت دندان کمتر بیشتر
حفظ دندان در بلند مدت کمتر بیشتر

جمع بندی نهایی

حفظ دندان اصلی فرد به هر طریقی که باشد، اولویت بالاتری نسبت به کشیدن آن دارد. فرایند ترمیم یا پر کردن دندان نیز از جمله اقداماتی است که با هدف حفظ دندان طبیعی فرد صورت می‌گیرد. اما این فرایند با احتمال بروز برخی عوارض مانند درد، حساسیت، نفوذ ماده پرکننده به درون عصب دندان و احتمال نیاز به درمان مجدد روبرو است.

سوالات متداول در خصوص عوارض پرکردن دندان بدون عصب کشی

کدام دندان‌ها را می‌توانیم بدون عصب کشی پر کنیم؟

دندانپزشک می‌تواند این کار را برای تمام دندان‌های فرد انجام دهد. در حقیقت، محل قرارگیری دندان عامل تعیین کننده‌ای در این زمینه محسوب نمی‌شود.

هزینه پرکردن دندان بدون عصب کشی چقدر است؟

برای پر کردن دندان بدون درمان ریشه، شما فقط هزینه پر کردن سطحی دندان را می‌پردازید که از قیمت عصب کشی دندان بسیار کمتر است.

ایا پر کردن دندان درد دارد؟

خیر. فرایند پرکردن دندان با استفاده از داروی بیحسی انجام می‌شود، درنتیجه بیمار دردی حس نخواهد کرد. اما وقتی اثر داروی بیحسی از بین برود، ممکن است دچار درد دندان بعد از پرکردن شوید که در این صورت می‌توانید از راهکارهای درمان خانگی دندان درد بهره ببرید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری مطلب در:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب و مقالات مرتبط :