آدرس : تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان بخارست، کوچه 6 ، پلاک 22، واحد 7       تلفن :   02188539720 

جستجو

لمینت دندان در دوران بارداری

زمان تقریبی برای مطالعه: 6 دقیقه
۳
(۲)

پرونده دوران بارداری، یکی از حساس‌ترین برهه‌های زمان زندگی یک مادر و کودک او است. به همین دلیل، تمام اقدامات این دوره باید با احتیاط چند برابری صورت بگیرد. لمینت کردن دندان در دوران بارداری نیز از این قائده مستثنی نیست. به همین دلیل، ما در سایت کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، تصمیم گرفتیم تا یک مقاله‌ی مخصوص را به همین موضوع اختصاص دهیم.

 

لمینت کردن دندان یک فرایند دندانپزشکی زیبایی است که به منظور بهبود ظاهر، سفید کردن و پوشاندن عیوب و ناهنجاری‌های دندان انجام می‌شود.

در این روش، محصول خاصی به نام “لمینت دندان“، پس از تراش خوردن دندان روی سطح دندان‌ها میچسبد و بهبود قابل توجهی را روی ظاهر و جذابیت لبخند به وجود خواهد آورد.

از سویی دیگر، در دوران بارداری، مراقبت از سلامت دندان‌ها و لثه‌ها حائز اهمیت بسیار زیادی است. چرا که تغییرات هورمونی  این دوره، ممکن است باعث تغییراتی در سلامت دهان و دندان‌ها شود.

برای مثال، افزایش ترشح استروژن و پروژسترون در دوران بارداری می‌تواند منجر به تغییراتی در بافت لثه شود و در برخی موارد باعث افزایش خونریزی لثه و التهاب آن شود. علاوه بر این، طولانی شدن دوره بارداری و مصرف مکمل‌های غذایی نیز احتمال بروز تغییرات در رنگ و ساختار دندان‌ها را افزایش خواهد داد.

عوارض لمینت دندان زمان بارداری

در این مقاله چه می‌خوانیم؟

با وجود تمام این توضیحات و تاکید بر لزوم مراقبت دو برابری از بافت لثه و دندان‌ها در دوران بارداری، برخی از زنان به مشکلات دهان و دندان دچار خواهند شد.

این آسیب گاها به قدری شدید است که فرد تحمل صبوری کردن تا زمان به دنیا آمدن فرزند خود را ندارد و تصمیم میگیرد تا در اولین فرصت نسبت به لمینت کردن دندان‌های خود اقدام نماید.

بنابراین، سوالاتی که در این زمان مطرح می‌شود، این است که:

  • آیا لمینت کردن دندان در دوران بارداری آسیبی برای جنین و مادر باردار دارد یا خیر؟
  • آیا این روش ایمن است و می‌تواند در صورت نیاز برای بهبود ظاهر دندان‌ها در این دوران استفاده شود؟
  • لمینت کردن دندان زنان باردار، تفاوتی با سایر افراد دارد؟
  • و…

در ادامه این مقاله، به بررسی اثرات لمینت کردن دندان در دوران بارداری، مجاز و غیرمجاز بودن آن، و نکاتی که باید در نظر بگیرید خواهیم پرداخت. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

آیا لمینت کردن دندان برای زنان باردار مجاز است؟

ما برای رسیدن به پاسخ این پرسش، به دکتر نازنین بنیانیان، متخصص دندانپزشکی کلینیک دکتر بنیانیان رجوع کردیم. در ادامه، بخشی از صحبت‌های ایشان را برای شما قرار خواهیم داد:

لمینت کردن دندان یک فرایند زیبایی در حوزه‌ی دندانپزشکی محسوب می‌شود و هیچ لزومی برای انجام دادن آن در دوران بارداری وجود ندارد. لذا برای جلوگیری از بروز هر گونه آسیب احتمالی به مادر و جنین، بهتر است که انجام این فرایند را به پس از تولد کودک خود موکول کنید.

زنان باردار لمینت نکنند

به طور کلی، چند دلیل اصلی برای انجام ندادن لمینت دندان در دوران بارداری (یا به طور کلی، فرایندهای دندانپزشکی زیبایی مانند کامپوزیت دندان یا بلیچینگ دندان در دوران بارداری) وجود دارد.

در ادامه، به توضیح اصلی‌ترین دلایل منع انجام لمینت دندان در دوران بارداری خواهیم پرداخت.

۱- اشعه X و خطرات آن برای زنان باردار

قبل از انجام فرایند لمینت کردن دندان (معمولا پیش از اینکه لمینت روی دندان‌ها چسبانده شود) یک تصویر برداری با استفاده از پرتو ایکس از دندان‌ها انجام می‌شود.

این تصویر برداری یکی از مراحل الزامی پیش از شروع فرایند لمینت دندان و برای مشخص کردن وضعیت دندان‌ها، بافت‌های اطراف، عمق کانال‌های ریشه و همچنین محل و شکل عصب‌ها و سایر ساختارهای داخلی دندان است و عملا هیچ راهی برای حذف این مرحله وجود ندارد.

از آن سو، قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس برای زنان باردار و کودکی که در شکم دارند چندان ایمن نیست. اگر چه بعضی از دندانپزشکان و کلینیک‌های دندانپزشکی، به شما اطمینان می‌دهند که شدت و زمان تابش پرتو ایکس در زمان تصویر برداری به گونه‌ای است که خطری برای شما ایجاد نمی‌کند، اما توصیه ما، موکول کردن این فرایند به بعد از به دنیا آمدن فرزندتان است.

پس بهتر است تمام فرایندهای مخاطره آمیز (حتی با کمترین میزان احتمال خطر) در این دوران را به چند ماه بعد موکول کنید. مگر در دوره بارداری، موضوعی مهم‌تر از سلامتی شما و فرزندتان هم وجود دارد؟

۲- پوسیدگی دندان در دوران بارداری

یکی از مواردی که در مقدمه‌ی این مقاله به آن اشاره کردیم، احتمال بالای پوسیدگی دندان مادر در دوران بارداری است. چرا که بخش زیادی از کلسیم موجود در بدن زن به کودکی که در شکم دارند منتقل می‌شود.

علاوه بر این، لمینت کردن دندان به خودی خود احتمال پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهد. چرا که لمینت روی دندان قرار می‌گیرد و ممکن است رعایت بهداشت دهان و دندان را دشوارتر کند.

لذا ممکن است شما نسبت به لمینت کردن دندان‌های خود در دوران بارداری اقدام نمایید و سپس متوجه پوسیدگی دندان‌های خود شوید. این فرایند، یک دوباره کاری (چه از نظر زمانی و چه از نظر هزینه‌ای) را برای شما به وجود خواهد آورد. خصوصا اینکه قیمت لمینت دندان نسبتا زیاد است. پس بهتر است لمینت دندان در دوران بارداری را فراموش کنید! 

مطالعه مقالات “عوارض لمینت دندان” و “تفاوت کامپوزیت و لمینت دندان” به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این فرایند دندانپزشکی زیبایی در شما کمک خواهد کرد.

۳- عوارض دراز کشیدن طولانی مدت در دوران بارداری

فرایند لمینت دندان، به این صورت است که شما باید برای مدتی طولانی روی صندلی مخصوص دندانپزشکی دراز بکشید تا دندانپزشک نسبت به نصب تک تک لمینت‌ها روی دندان‌های شما اقدام نماید.

این فرایند طولانی مدت، موجب خستگی بیش از حد زن باردار خواهد شد. لذا پیشنهاد متخصصان دندانپزشکی کلینیک دکتر بنیانیان، عدم انجام فرایندهای دندانپزشکی زیبایی و غیرضروری در دوران بارداری است.

۴- عوارض مصرف داروهای مسکن در دوران بارداری

یکی از اتفاقات محتمل در زمان لمینت کردن دندان‌ها، نیاز به استفاده از داروهای آنتی بیوتیک برای جلوگیری کردن از عفونت دندان و استفاده از داروهای مسکن برای کاهش درد احتمالی دندان‌ها است.

از آنجایی که مصرف هر گونه دارو در دوران بارداری باید با احتیاط دو چندان و پس از مشورت با پزشک متخصص زنان صورت بگیرد. بهتر است از انجام دادن لمینت دندان در دوران بارداری صرف نظر کنید.

همچنین بخوانید : ۶ روش آسان برای سفید نمودن دندان ها به صورت طبیعی در خانه

لمینت و تاثیر آن روی زنان باردار

سلامت مادر با لمینت زمان بارداری

 

تمام توضیحاتی که در بالا به آن پرداختیم، به یک نکته اصلی اشاره داشت: بهتر است لمینت دندان در دوران بارداری صورت نگیرد.

با این حال، اگر اصرار به انجام این فرایند زیبایی دارید، پیشنهاد می‌کنیم که این موضوع را با دو پزشک متخصص در میان بگذارید با آن‌ها مشاوره داشته باشید.

اولین پزشک، پزشک متخصص زنان و زایمان شما است. این پزشک، اطلاعات جامع و کاملی در خصوص پرونده شما دارد. او می‌تواند شما را در خصوص انجام این فرایند راهنمایی کند.

دومین پزشک نیز، دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی است. چرا که این پزشک می‌تواند دندان‌های شما را بررسی کرده و پس از ارائه طرح درمان، به شما درباره این فرایند مشورت دهد.

سلامت جنین و لمینت

همانطور که در بالا نیز به این موضوع اشاره کردیم، مهم است که برای انجام هر نوع فرآیند دندانپزشکی، چه درمانی و چه زیبایی (مانند لمینت کردن دندان در دوران بارداری) با پزشک زنان و دندانپزشک خود مشورت کنید و راهنمایی‌های ایشان را در نظر بگیرید.

ممکن است تشخیص پزشک با توجه به دوره‌ی بارداری شما (سه ماهه اول، سه ماهه دوم و سه ماهه سوم) متفاوت باشد. برای مثال، دوره سه ماهه اول دوران حساس‌تری برای جنین محسوب می‌شود. لذا ممکن است تشخیص پزشک، انجام ندادن فرایندهای دندانپزشکی در این برهه باشد.

یا به عنوان مثالی دیگر، دوران سه ماهه آخر بارداری، سخت ترین زمان برای دراز کشیدن‌های طولانی مدت مادر و انجام دادن فرایند لمینت کردن دندان باشد.

به هر حال، این پزشکان هستند که می‌توانند بر اساس وضعیت خاص شما، به شما توصیه‌های مناسب بدهند و در صورت لزوم، روش‌های جایگزینی را پیشنهاد کنند که در دوران بارداری ایمن‌تر باشند.

جمع بندی نهایی

چنانچه تشخیص پزشک شما، امکانپذیری انجام فرایند لمینت در بارداری بود، حضور شما در یک کلینیک دندانپزشکی معتبر، ضامن حفظ سلامتی شما و فرزندتان خواهد بود.

کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان که بهترین کلینیک دندانپزشکی شمال تهران است، با دارا بودن کادری مجرب و متخصص و تجهیزاتی به روز و تخصصی، انجام فرایندهای دندانپزشکی (چه زیبایی و چه درمانی) را برای شما تسهیل خواهد کرد.

شما می‌توانید، نوبت خود را در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، از دو طریق تماس با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰ و مراجعه به کلینیک ما واقع در تهران، میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)، خیابان ششم غربی، پلاک ۲۲، واحد ۷ ثبت نمایید.

سؤالات متداول در خصوص لمینت دندان در دوران بارداری

√ آیا زنان باردار می‌توانند دندان‌های خود را لمینت کنند؟

با توجه به توصیه دکتر بنیانیان، متخصص دندانپزشکی کلینیک دکتر بنیانیان، بهتر است که فرایند لمینت دندان در دوران بارداری صورت نگیرد.

√ چرا نباید در دوران بارداری دندان‌ها را لمینت کرد؟

نیاز به تصویربرداری از دندان با استفاده از اشعه ایکس یکی از دلایل منع لمینت دندان در دوران بارداری است. بالا رفتن احتمال پوسیدگی دندان‌ها به دلیل کاهش جذب کلسیم در زنان باردار و نیاز به دراز کشیدن‌های طولانی در طول درمان نیز از اصلی‌ترین دلایل منع لمینت دندان در بارداری است.

√ آیا ممکن است لمینت کردن دندان برای جنین نیز خطرناک باشد؟

بله. دراز کشیدن طولانی مدت مادر به عروق خونی جفت فشار وارد می‌کند و احتمال نرسیدن خون به جنین را افزایش می‌دهد.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۳ / ۵. تعداد آرا: ۲

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری مطلب در:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب و مقالات مرتبط :