آدرس : تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان بخارست، کوچه 6 ، پلاک 22، واحد 7       تلفن :   02188539720 

جستجو

چگونه باید از روکش دندان مراقبت کنیم؟

زمان تقریبی برای مطالعه: 7 دقیقه
۰
(۰)

روکش دندان، راه حلی ایده‌آل برای ترمیم دندان‌های آسیب دیده و عصب کشی شده است. این روکش‌ها می‌توانند با محافظت از دندان ترمیم شده، پوشاندن پرکردگی‌ها و حفظ ظاهر دندان، زیبایی و سلامتی را به دندان‌های شما بازگردانند. اما مانند هر ترمیم دندانپزشکی دیگری، روکش‌ها نیز به مراقبت و نگهداری نیاز دارند تا عمر طولانی‌تری داشته باشند و عملکرد خود را به درستی حفظ کنند. ما در ادامه به بررسی نکات مهم در خصوص مراقبت از روکش دندان می‌پردازیم. شما با رعایت این نکات ساده، می‌توانید از لبخندی زیبا و دندان‌هایی سالم برای سال‌های طولانی لذت ببرید.

چگونه باید از روکش دندان مراقبت کنیم؟

چرا باید از روکش دندان خود مراقبت کنیم؟

روکش‌ها برای محفاظت از سطح دندان‌ها در برابر آسیب‌های مختلفِ بیرونی استفاده می‌شوند. به همین دلیل، حفظ و مراقبت از روکش دندان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در ادامه تعدادی از دلایل اهمیت مراقبت از روکش دندان رو برسی می‌کنیم.

افزایش طول عمر روکش

مراقبت صحیح، طول عمر و ماندگاری روکش دندان شما را تا ۱۵ سال یا بیشتر افزایش خواهد داد. در مقابل، عدم مراقبت مناسب می‌تواند منجر به آسیب، شکستگی یا لق شدن روکش شده و نیاز به تعویض زودهنگام آن را به وجود می‌آورد.

حفظ سلامت دندان

روکش‌ها با هدف محفاظت از دندان در برابر پوسیدگی، مراقبت از دندان ترمیمی و ضعیف و حفظ ظاهر دندان مورد استفاده قرار می‌گیرند. با این حال، اگر به‌ درستی مراقبت‌های لازم بعد از روکش دندان را انجام ندهید، ممکن است به منبعی برای تجمع پلاک‌های دندان و جرم‌ها تبدیل شوند.

این پلاک‌ها می‌توانند با گذشت زمان، خود به عاملی برای پوسیدگی دندان زیر روکش و بیماری‌های لثه تبدیل شوند.

مراقبت های لازم بعد از روکش دندان

جلوگیری از مشکلات لثه بعد از روکش دندان

یکی از نشانه‌های بارز مشکلات لثه که بر اثر عدم مراقبت از روکش دندان به وجود می‌آید، از بین رفتن لثه است. عدم مراقبت صحیح از روکش دندان می‌تواند منجر به التهاب و عفونت لثه شود. التهاب، وجود حالتی ناراحت کننده در محدوده‌ی لثه و روکش دندان است که می‌تواند به مرور زمان منجر به تحلیل لثه و لق شدن روکش منجر شود.

حفظ زیبایی لبخند

شما باید با مراقبت بعد از روکش دندان خود، ظاهر زیبای دندان‌های خود را حفظ کنید. چرا که روکش‌ها ظاهری مشابه یک دندان طبیعی و زیبا را برای شما به ارمغان می‌آورند و می‌توانند این زیبایی را برای سالیان سال حفظ کنند.

عدم مراقبت مناسب می‌تواند منجر به تغییر رنگ، لک شدن یا کدر شدن روکش شود و زیبایی دندان یا دندان‌های شما را تحت تاثیر قرار دهد.

صرفه‌جویی در هزینه با مراقبت از روکش دندان

در نهایت، آخرین دلیل برای مراقبت از روکش دندان، صرفه جویی در هزینه‌ها است. هیچکس دوست ندارد پس از یک بازه زمانی کوتاه مجبور به تعویض روکش دندان خود شود. شما می‌توانید با مراقبت صحیح از روکش خود از نیاز به تعویض زودهنگام روکش جلوگیری کنید.

روش‌های مراقبت از روکش دندان

روکش کردن دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان در تهران

لبخندی زیبا و دندان‌هایی سالم، آرزوی بسیاری از افراد است. کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان یکی از برترین کلینیک‌های دندانپزشکی شهر تهران است که خدمات زیادی از جمله لمینت دندان، ایمپلنت دندان و روکش دندان را با بالاترین کیفیت به مراجعین خود ارائه می‌دهد.

متخصصان ما پس از معاینه دقیق دندان‌های شما، بهترین نوع روکش را با توجه به نیازها و شرایط شما انتخاب می‌کنند. همچنین، کلیه مشاوره‌های لازم در خصوص مراقبت از روکش، (قبل و بعد از انجام این فرایند) را به شما ارائه می‌دهند.

با انجام روکش دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، می‌توانید از مزایای زیر بهره‌مند شوید:

  • زیبایی روکش
  • استحکام و طول عمر بالا
  • عملکرد مناسب
  • پرداخت اقساط هزینه

اگر به دنبال روکش کردن دندان‌های خود با بالاترین کیفیت و متریال هستید، کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان بهترین انتخاب برای شما است. برای دریافت مشاوره رایگان و رزرو نوبت، می‌توانید با ما به شماره تلفن ۰۲۱۸۸۵۳۹۷۲۰ تماس بگیرید. جهت مشاهده قیمت روکش دندان کلیک کنید.

مراقبت از روکش دندان در ۴۸ ساعت اول

مراقبت از روکش دندان در ۴۸ ساعت ابتدایی پس از نصب روکش، بسیار ویژه و حائز اهمیت است. چرا که در این دوره، روکش هنوز به طور کامل به دندان شما نچسبیده و لثه‌ها در حال التیام هستند. ماندگاری روکش دندان شما، بستگی زیادی به این ۲ روز دارد. شما می‌توانید با رعایت روش‌های مراقبت از روکش دندان زیر، به بهبودی سریع‌تر و عمر طولانی‌تر روکش خود کمک کنید.

مراقبت از روکش دندان در 48 ساعت اول

√ از خوردن و آشامیدن تا دو ساعت پس از نصب روکش خودداری کنید. این کار به چسب موقت روکش فرصت می‌دهد تا به طور کامل سفت شود.

♦ در ۴۸ ساعت اول، از جویدن غذا با سمت دهانی که روکش روی آن نصب شده است، خودداری کنید. فشار زیاد می‌تواند به روکش آسیب برساند یا آن را از جای خود جدا کند.

√ بهتر است در این دو روز غذاهای نرم‌تری مانند سوپ و پوره سیب‌زمینی را برای صرف غذا انتخاب و از غذاهای سفت، چسبناک یا اسیدی خودداری کنید.

♦ در هنگام مسواک زدن، به سمت دندان تازه روکش شده‌ی خود نروید و مسواک را به آرامی و با دقت در اطراف روکش حرکت دهید.

√ مصرف دخانیات به مدت یک هفته به طور کامل ممنوع است. سیگار به لثه‌ها آسیب می‌رساند و روند التیام لثه‌ها و بهبودی شما را مختل می‌کند.

♦ اگر روکش، متعلق به دندانی با عصب باشد، ممکن است کمی احساس ناراحتی پیدا کنید. در این شرایط می‌توانید با مشورت دندانپزشک خود از یک مسکن بدون نسخه استفاده کنید.

√ یکی از توصیه‌های رایج به افرادی که دندان خود را روکش کردند، این است که پس از صرف غذاها و نوشیدنی‌های رنگی (مانند چایی، قهوه و ادویه) دندان خود را تمیز کنند. اما از آن جایی که در ۴۸ ساعت اول، امکان تمیز کردن روکش وجود ندارد، بهتر است از صرف خوراکی‌های رنگی دوری کنید.

چند ساعت بعد از روکش دندان غذا بخوریم؟

بهتر است تا ۲ ساعت بعد از نصب روکش دندان از صرف هرگونه غذا و نوشیدنی خودداری کنید. این زمان به چسب روکش فرصت می‌دهد تا به طور کامل سفت شود و محکم به دندان زیر آن بچسبد.

از ۲ ساعت تا ۲۴ ساعت بعد از نصب روکش، بهتر است فقط غذاهای نرمی مانند سوپ، پوره سیب‌زمینی، ماست و میوه‌های نرم میل کنید. همچنین سعی کنید از جویدن غذا با سمتی که روکش روی آن نصب شده است، خودداری کنید.

۶ راهکار برای مراقبت از دندان روکش شده

حال که فهمیدیم چطور باید در دو روز اول از روکش دندان خود مراقبت کنیم، بهتر است به سراغ راهکارهای مراقبت مادام العمر از روکش دندان برویم. تا زمانی که یک یا چند روکش در دهان خود دارید، باید این راهکارها را برای محافظت از روکش خود اجرا کنید تا روکشی با طول عمر و ماندگاری بالا داشته باشید.

۱. غذاهای سفت نخورید

راهکار اول برای مراقبت بعد روکش دندان، عدم صرف غذاهای سفت است. جویدن غذاهای سفت و چسبناک مانند آجیل، یخ، آب نبات، ته دیگ، نان‌های برشته و گوشت‌های سفت، فشار زیادی به روکش و دندان زیر آن وارد می‌کند. این فشار به مرور زمان به روکش شما آسیب می‌رساند و باعث ترک خوردن، شکستگی یا لق شدن آن شود. اگر به طول عمر روکش دندان خود اهمیت می‌دهید، از صرف غذاهای سفت و سخت خودداری کنید.

نحو مراقبت از روکش دندان

۲. غذاهای خیلی داغ و خیلی سرد نخورید

راهکار دوم که از عوامل مهم مراقبت بعد از چسباندن روکش دندان محسوب می‌شود، مجدد به غذا ارتباط دارد. دندان زیر روکش معمولا با هدف نصب بهتر روکش روی دندان تراشیده می‌شوند. خوردن غذاها و نوشیدنی‌های خیلی سرد یا خیلی داغ می‌تواند حساسیت دندان را تشدید کند و باعث ایجاد درد و ناراحتی شود.

علاوه بر این، صرف خوراکی‌های خیلی سرد یا خیلی داغ به خود روکش دندان نیز آسیب می‌رساند. چرا که علارغم مقاومت بالای روکش‌های امروز، باز هم احتمال آسیب دیدن آن‌ها بر اثر تغییر ناگهانی دما وجود دارد.

در نهایت، فراموش نکنید که روکش دندان شما توسط یک “چسب” به دندانتان متصل است. گرمای بیش از حد می‌تواند به این چسب آسیب بزند. یا حتی ممکن است منجر به افتادن روکش از روی دندان شما شود.

۳. عادات نادرست رفتاری خود را ترک کنید

به عنوان راهکار سوم برای حفظ روکش دندان با ماندگاری بالا، بهتر است علاوه بر نکاتی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، از عادات نادرست رفتاری نیز دست بردارید. جویدن اشیاء، استفاده از دندان به عنوان ابزار، دندان قروچه و مسواک زدن محکم به راحتی به روکش دندان شما آسیب می‌زنند و شما را مجبور به تعویض آن می‌کنند.

اگر نمی‌توانید عادت فشردن دندان‌هایتان روی هم و دندان قروچه را متوقف کنید، بهتر است از محافظ دندان در هنگام خواب استفاده کنید.

مراقبت های بعد از گذاشتن روکش دندان

۴. استعمال دخانیات را کاهش دهید

راهکار چهارم که سبب افزایش طول عمر و ماندگاری روکش دندان می‌شود، عدم استعمال دخانیات است. استعمال دخانیات عادت مضری است که می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به سلامتی دهان و دندان شما وارد کند. روکش‌های دندان نه تنها از این آسیب‌ها در امان نیستند، بلکه بیشتر از دندان‌های طبیعی در معرض آن‌ها قرار دارند.

یکی از شایع‌ترین عوارض ناشی از مصرف سیگار روی روکش دندان، تغییر رنگ روکش است. این لکه‌ها به سختی با مسواک پاک می‌شوند و ممکن است نیاز به جرمگیری یا سفید کردن دندان ها داشته باشند.

علاوه بر این، اسعتمال دخانیات احتمال ابتلا به بروز بیماری‌های لثه (التهاب لثه و پریودنتایتیس) را افزایش می‌دهد. این بیماری‌ها می‌توانند به تحلیل لثه و لق شدن روکش شما منجر شوند. اگر دوست دارید روکشی ماندگار داشته باشید به مراقبت از روکش دندان خود با کاهش مصرف دخانیات توجه کنید.

۵. بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید

راهکار پنجم برای مراقبت دندان روکش، رعایت بهداشت دهان و دندان است. این کار با مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهانشویه مناسب امکان پذیر است. با یک مسواک نرم روزانه دو بار و هر بار به مدت ده دقیقه مسواک بزنید و با کمک نخ دندان، باقی مانده‌ی غذاهای لابلای دندانتان را تمیز کنید.

مراقبت دائمی از روکش دندان

علاوه بر این، بهتر است از خمیردندان‌های غیر ساینده برای دندان‌های خود استفاده کنید. زیرا خمیر دندان‌های حاوی مواد ساینده به سطح روکش دندان شما آسیب می‌زنند و از طول عمر مفید آن‌ها میکاهند.

۶. به دندانپزشکی مراجعه کنید

برای راهکار ششم پیشنهاد می‌کنیم حداقل هر شش ماه یکبار به دندانپزشکی خود مراجعه کنید تا وضعیت روکش و دندان‌هایتان بررسی شوند. مراجعه منظم به دندانپزشک، بخش مهمی از مراقبت از روکش و حفظ سلامت دهان و دندان شما است.

دندانپزشک در این جلسات وضعیت چسبندگی روکش، حالت لثه‌ها و وجود هرگونه مشکل را بررسی و از بروز مشکلات آتی جلوگیری خواهد کرد.

در صورت شل شدن یا افتادن روکش دندان باید چکار کنیم؟

اگر روکش دندان شما شل شده یا افتاده است، باید در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید. در این بین، سعی کنید روکش خود را پیدا کنید و آن را و در یک ظرف تمیز و خشک نگهداری کنید. لبه‌های تیز دندان را بپوشانید و از صرف غذا تا زمانی که به دندانپزشکی مراجعه کردید خودداری کنید.

جمع بندی نهایی

دستورالعمل‌های نگهداری از روکش دندان راهکارهایی اساسی و مهم برای محافظت از این عضو خارجی دهان هستند. اگر دوست دارید یک روکش ماندگار داشته باشید، بهتر است کلیه نکات مراقبی این مقاله را مطالعه و به آن‌ها عمل کنید.

سوالات متداول در خصوص مراقبت از روکش دندان

آیا مراقب از روکش، می‌تواند عمر آن را به بیش از ۲۰ سال افزایش دهد؟

بله. هر چند که کیفیت بالای روکش دندان عامل موثرتری بر طول عمر بیشتر آن خواهد بود؛ اما مراقبت از روکش دندان نیز از عوامل موثر بر ماندگاری روکش است.

استحکام روکش دندان بیشتر است یا ایمپلنت؟

ایمپلنت‌ها طول عمر بیشتری نسبت به روکش‌های دندان دارند و می‌توانند مادام العمر در دهان شما باقی بمانند. این در حالی است که روکش دندان نهایتا ۲۰ سال در دهان فرد باقی خواهد ماند.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

اشتراک گذاری مطلب در:

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب و مقالات مرتبط :